Online cikkekre gyúr a Pinterest

Horizontal INTERNET LOGO ILLUSTRATION
The logo of mobile app "Pinterest" is displayed on a tablet on January 2, 2014 in Paris. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
Vágólapra másolva!
A Pinterest felvásárolja az Instapaper nevű cikkmenedzselő szolgáltatást, így szeretné elérni, hogy a Pinterestet a szöveges tartalmakhoz is aktívabban használják a felhasználók. Az Instapaper nem olvad be, Instaparser néven működik tovább új termék formájában.
Vágólapra másolva!

Felvásárolja a Pinterest az Instapapert, komoly tervei vannak a könyvjelzős szolgáltatással. A cél ezzel, hogy a Pinterestet szöveges tartalmak mentésére is többen használják, és egymás technológiáiból erősíthessék saját szolgáltatásaikat.

A Pinterest egy olyan virtuális faliújság, ahová a neten látott érdekes képek, cikkek linkjét lehet feltűzni, azokat témák szerint külön táblákba rendezhetjük. Más felhasználók profilját is követhetjük, így a főoldalon láthatjuk, miket tartottak érdekesnek, azokat tovább „pinelhetjük" (oszthatjuk) a saját gyűjteményünkbe.

Legtöbben vizuális ötlettárként használják a Pinterestet Forrás: Origo

Erőssége a vizuális tartalmakra szakosodott keresője, és mivel külsőleg is inkább egy képmegosztónak tűnik, csak kevesen használják cikkek mentésére, pedig bármilyen érdekes dolgot összegyűjthetünk itt, akár recepteket is. Az Instapaper szintén egy

ilyen könyvjelzőzésre készült alkalmazás, kimondottan cikkek mentésére készült.

Együtt, mégis külön

Az Instapaper ezután is különálló appként fog működni, nem olvad be a Pinterestbe. Annyi változás várható, hogy az Instapaper

egy új szolgáltatást indít, az Instaparsert.

A jelenlegi felhasználókat november elsejéig vezetik át az új felületre, új regisztrációkat már nem lehet készíteni.

Linkeket, jegyzeteket, videókat lehet menteni az Instapaperrel Forrás: Origo

A Pinterest szóvivője elmondta, hogy az Instapaper keresőtechnológiáját a Pinterestbe is integrálják majd. „Mint a világ ötletkatalógusa, egyszerűvé próbáljuk tenni tartalmak mentését és felfedezését bármilyen eszközön. Az Instapaper csapata profi a cikkek mentésében és elemzésében, így üdvös újdonság a Pinterest számára. Csapatuk együtt fog dolgozni velünk az indexelő és ajánló technológiáink fejlesztésében."

Az Instapaper bejelentése szerint a felvásárlás további erőforrásokat, és tapasztalatot biztosít számukra a növekedéshez. A Pinterest nem hozta nyilvánosságra a vételárat.