Ha a Google keresőben beírjuk a "solitaire" (pasziánsz), vagy "tic-tac-toe" (amőba) szavakat, a két játékot egyenesen a keresőből játszhatjuk.

Nem kell a Start menüben keresgélni többé a pasziánszt és az amőbát, a két népszerű játék beépült a Google-be. Ezekkel rögtön játszhatunk a böngészőn belül, vagy a mobilos Google alkalmazásban.

A dolgunk csak annyi, hogy rákeressünk az éppen játszani kívánt játékra: ha pasziánszoznánk, a „solitaire", ha pedig amőbáznánk, a „tic-tac-toe" szavakat kell begépelnünk. A játékok működnek asztali pc-n és mobilkészülékeken egyaránt.

Két nagy kedvencet indíthatunk el a keresőbőlForrás: Origo, Google

A Google-féle pasziánsz meglehetősen egyszerű, de lehet váltani könnyű és nehéz fokozatokra is. Az amőba esetében könnyű, közepes, és lehetetlen szinteken küzdhetünk egy gépi ellenfél, vagy barátunk ellen. Ennek már van kétszemélyes módja is, igaz, nem online játszhatunk társunkkal, neki ugyanazon s telefonon kell leraknia az x-eket, vagy karikákat.

Más, apró meglepetéseket is elrejtett a keresőóriás: ha nem tudunk dönteni valamiről, elég begépelnünk, hogy "flip a coin", és a kereső feldob nekünk egy érmét. Ha pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogyan nyávog egy macska, írjuk be a "What does a cat sound like?" kérdést.