Belsős források szerint a demokraták áttérnek a Signal nevű csevegőapp használatára a múltbéli hackertámadások után. Ez az a titkosított kommunikációt biztosító alkalmazás, amit maga Edward Snowden is rendszeresen használ.

Az aktivisták jó ideje használják biztonságos kommunikációs csatornaként a Signal nevű csevegőt, köztük maga Edward Snowden is, az NSA egykori alkalmazottja. A Vanity Fair értesülései szerint a demokraták elővigyázatosabbak a Demokratikus Nemzeti Bizottság rendszerét ért hackertámadás után, és a Signal használatára térnek át. 

Belsős források szerint az alkalmazottak egy telepítési útmutatót kaptak az applikációhoz, és azt kapták utasításba, hogy mindig használják, amennyiben valamilyen üzenetben megemlítik Donald Trumpot,  a republikánusok elnökjelöltjét.

Laptopokra is letölthető a SignalForrás: Signal

A paranoia azóta nőtt a dolgozók közt, hogy biztonsági szakértők és hírszerzők felvetették, hogy az oroszok állhatnak a hekkelés mögött. 

A Signal nevű appal a titkosított szöveges üzenetek mellett titkosított képeket, videókat küldhetünk, és hanghívások is kezdeményezhetők vele. Az app végponttól végpontig terjedő titkosítást használ, így még maguk a fejlesztők sem tudnak belenézni az üzenetekbe,  akkor sem, ha törvényi utasítást kapnak egy-egy információ kiadására. 

Az apphoz nem szükséges külön fiók készítése, bárki használhatja saját telefonszámmal és névjegyzékkel. Letölthető Androidra, iOS-re és PC-re is. 

Az app nemrég a Mr. Robot nevű sorozatban is feltűnt, nem véletlenül: a hackerek és biztonsági szakértők kedvenc alkalmazása. Christopher Soghoian neves amerikai technológiai szakértő szerint amikor valaki letölti a Signalt, „az FBI vezére, Jim Comey sírni kezd". 

Legnagyobb hirdetője az amerikai kémbotrány kirobbantója, Edward Snowden, aki napi rendszerességel használja az appot. Az NSA egykori alkalmazottja ironikusan reagált is a hírre Twitteren.