Idén novemberben jelenik meg a Watch Dogs 2, amiben egy olyan srác irányítása lesz a feladatunk, aki DedSec harckercsapat tagjaként azon fáradozik, hogy lenullázza az egész San Franciscót behálózó ctOS 2.0 nevű megfigyelőrendszert. Az ősz végén érkező játékhoz most érkezett egy húszperces kedvcsináló videó, ami igencsak felcsigázta az érdeklődésünket.

Az első Watch Dogs még 2014 első felében vált elérhetővé PC-n, Xbox 360-on, PS3-on és Wii U-n, ám az előzetes várakozásokkal szemben nem egy különleges hackeres játékot kaptunk, hanem egy teljesen átlagos GTA-utánzatot, amiben a rengeteg lövöldözés és autókázás mellett néha kütyükkel is szórakozni kellett.

Az elégetlenkedő felhasználók és fanyalgó újságírók ellenére a Watch Dogs komoly sikereket könyvelhetett el, így a Ubisoft belevágott a folytatásba, ami idén ősszel kerül a boltok polcaira, és az ígéretek szerint kiköszörül minden olyan csorbát, amiért az első részt komoly kritikák érték.

A kiadó és a fejlesztők ígérete szerint a Watch Dogs 2 kiköszörüli az első rész csorbáitForrás: Ubisoft

Hasonló ígéretekkel persze tele van a padlás, de az Xbox One-ra, PlayStation 4-re és PC-re érkező játékhoz most érkezett egy olyan húszperces videó, aminek láttán már hajlandóak vagyunk elhinni, hogy november 15-én tényleg egy olyan programot vehetünk majd a kezünkbe, ami nemcsak túlszárnyalja az elődjét, de tényleg egyedi lesz a maga műfajában.

A fejlesztő kommentárral ellátott videó nem egy ügyes marketingesek és vágók által összeszerkesztett látványos kavalkád, hanem a PlayStation 4-es verzión rögzített tényleges játékmenet, ami a relatív rövidsége ellenére a játék számos eleméről hiteles és érdekes képet mutat.

A sztoriból ugyan nem derül ki semmi, de láthatjuk, hogy a hatalmas és szabadon bejárható San Francisco tele van ténylegesen meghackelhető eszközökkel, érdekes küldetésekkel, amelyek ráadásul tényleg kreatívan, mindenféle modern eszközök (drón, miniatűr robot) bevetésével oldhatóak meg.

A húszpercnyi játékmenetbe ezen felül belefért egy kis ízelítő a kooperatív lehetőségekből és az egymás elleni multiplayerből is, arról nem is beszélve, hogy a videóból az is kiderül, hogy a program hiába állítja be a főhőst egy trendi hackernek, ha kedvünk szottyan, a legmenőbb tornacsukák helyett nyugodtan akciózhatunk a klasszikus nyári viseletnek számító zokni és szandál kombóban!