Már a mobilappokban is tud nekünk keresni a Google

google operacios rendszer
Vágólapra másolva!
A mobiltelefonokra telepített alkalmazások tartalmait is áttudja fésülni a Google alkalmazása, könnyen megtalálhatunk bármit appokon belül is.
Vágólapra másolva!

Rendkívül hasznos funkcióval frissítette a Google a magáról elnevezett mobilalkalmazást. A Google appal eddig netes kereséseket lehetett indítani, és a telefonra telepített alkalmazásokat is megtalálta nekünk, de most már azok mélyébe is bele tud nyúlni a fontos információkért.

Manapság rengeteg üzenetváltás történik nap mint nap, ráadásul különböző szöveges szolgáltatásokban (e-mail, Messenger), így nagyon sok ideig tart visszakeresni egy pár nappal említett dolgot. Ezeket tudja kiragadni az "In Apps" névre keresztelt keresőfunkció.

Az új keresőmóddal tudunk kutakodni

a névjegyekben, az üzenetekben, a feljegyzésekben és a naptáreseményekben is.

A Google Search működése Forrás: Google

A funkció egy dedikált fült is kapott (In Apps, azaz alkalmazáson belül) a Google appon belül, ide kell begépelni a keresett szót, kifejezést, akár zeneszámot, vagy egy barátunk nevét. Egyelőre még csak pár alkalmazást támogat, ám a lista a későbbiekben bővülni fog. Első körben tudunk keresni

a Facebook Messengerben, Gmailben és a YouTube-on is,

végre tényleg mindent egy helyről lehet elérni. Miután megtalálta az app a találatot, egy érintéssel át is ugorhatunk az adott alkalmazásba.

Szerencsére nemcsak a Nexus készülékeken érhető el a szolgáltatás, hanem más mobilokon és táblagépeken is, ehhez a Google applikációját kell a legfrissebb verzióra frissíteni. A frissítés fokozatosan válik elérhetővé, így pár napba beletelhet, hogy mi is lássuk.