Megérkezett a várva várt Xiaomi okosóra

xiaomi huami amazfit watch okosóra
Amazfit Watch
Vágólapra másolva!
Régóta pletykálták, hogy a Xiaomi egy okosórát szeretne piacra dobni, a cég végre hivatalosan is bemutatta az eszközt, amit almárkája, a Huami neve alatt ad ki.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb gyártók mindegyikének van már okosórája: az Apple-nek ott a Watch, az LG-nek a Watch Urbane, a Samsungnak a Gear S2, az Alcatelnek és a Huawei-nek is ott van a Watch. A Xiaomi is bemutatta első, régóta várt okosóráját, az Amazfit Watch modellt, amit a Huami neve alatt ad ki.

Amazfit Watch Forrás: Huami

A Huami a Xiaomi almárkája, eddig csupán fitneszkarkötőket készítettek. Ilyen volt az Amazfit, amivel nem összekeverendő az Amazfit Watch: a teljes értékű okosóra jóval túlmutat ezeken.

A kütyü egy 1,34 hüvelykes, 300x300 pixel felbontású, kör alakú kijelzőt kapott. Támogatja a Bluetooth-t, a wifit is. Belsejében 1,2 gigahertzes processzor és 512 megabájtnyi memória dolgozik, ehhez 4 gigabájt adattároló társul. A hátlapon kapott helyet a pulzusmérő szenzor is. Egy 28 nanométeres csíkszélességen gyártott

GPS-modult is szereltek a kütyübe,

így nem kell okostelefont csatlakoztatni ahhoz, hogy futás közben rögzítsük az útvonalat és a távolságot.

Amazfit Watch Forrás: Huami

A formaterv ugyan megosztó, ám ez eltörpül a 200 milliamperórás energiaforrás mellett, ami a gyári leírás szerint

akár 11,6 napos üzemidőt tesz lehetővé,

feltéve, ha nem használjuk folyamatosan a GPS-t.

Az Amazfit Watch IP67-es védettségű, vagyis por- és vízálló. Kompatibilis az androidos és az iOS-es eszközökkel, és 22 milliméteres szíjjal vásárolható meg 800 jüanos áron, körülbelül 33 ezer forintért, ám európai értékesítésről egyelőre nem esett szó.