Már kézzel is irányíthatjuk a Star Wars guruló droidját

BB-8 Force Band
A BB-8 robot és a Force Band
Vágólapra másolva!
A Sphero valódi BB-8 robotját eddig egy alkalmazással lehetett csak vezérelni, de most még messzebb ment a gyártó: már egy speciális okoskarkötővel is irányíthatjuk a kis droidot, kézmozdulatokkal.
Vágólapra másolva!

A Sphero gyártó még tavaly mutatta be a BB-8 névre hallgató robot valódi mását, amit egy okostelefonos alkalmazással lehetett gurulásra bírni. Most egy külön okosórát adnak ki a vezérléséhez, hogy úgy irányítsuk, mint az igazi Jedi lovagok.

A karkötőt stílusosan Star Wars Force Band névre keresztelt a cég, a kütyü lehetővé teszi, hogy legyintésekkel és kézmozdulatokkal irányíthatjuk BB-8-t, vagy a gyártó más bluetooth-os robotjait. Ha a kezünket feljebb emeljük, gyorsabban, ha viszont lejjebb, lassabban gurul. A csuklónk balra, illetve jobbra mozgatásával pedig a gurulás irányát is megadhatjuk neki.

A 30 méteres hatótávú Force Band Bluetooth-on csatlakozik hozzá, USB-n keresztül tölthető, és nagyjából

egy óráig bír gurulgatni egy feltöltéssel.

A Force Band nem csak ezért szórakoztató: ha hullámzó mozdulatokat teszünk a kezünkkel, akkor elővarázsolja a fénykard hangját, vagy más filmbeli effekteket. A robotot és a karkötőt szinkronizáló mobilapp pedig több minijátékot is kínál.

Ugyan a filmben többnyire egyféle színben láthattuk BB-8-t, a Sphero egy különleges kiadást is piacra dob, a Special Edition Battle-Worn BB-8 modellt. A karkötő és a különleges robot szeptember 30-tól lesz elérhető, a kettő együtt 200 dollárba kerül (55 ezer forint), ha pedig csak a Force Bandet szeretnénk, akkor 79 dollárt (22 ezer forint) kell fizetnünk.