Nem ilyen kijelzőt vártunk az új HTC telefonhoz

HTC one a9s helio p10
HTC One A9s
Vágólapra másolva!
A HTC sem maradt adós új mobiltelefonnal az IFA kiállításon, és bemutatta az iPhone-okra nagyon hasonlító One A9 újabb változatát. Kijelző terén viszont visszalépést mutat az elődhöz képest.
Vágólapra másolva!

Az IFA kiállításon az átlagosnál több okostelefon mutatkozik be, a nagy gyártók szinte mindegyike készül újdonsággal, vagy már be is mutatta saját termékeit.

A HTC sem tétlenkedett és leleplezte a One A9s-t,

ami az igencsak magas árazású, és sokak által iPhone-hoz hasonlított One A9 utódjának készült, ám inkább annak gyengébb testvére.

HTC One A9s Forrás: HTC

Az előlapon már nem egy Full HD, hanem csak egy HD felbontású megjelenítőt találunk, vagyis 5 hüvelyken 720 x 1280 pixel jelenik meg - ráadásul nem AMOLED, hanem IPS kijelzőt kapott. A mobil lelke egy nyolcmagos processzorral felszerelt MediaTek Helio P10 chipset, kiszereléstől függően pedig 2 vagy 3 gigabájtnyi memóriát, és ennek megfelelően microSD-vel bővíthető 16 vagy 32 gigabájtos adattárolót kapunk mellé.

A hátlapon jól megfigyelhető, hogy nem középen, hanem a bal felső sarokban található a

13 megapixeles, f/2.2 rekeszértékű kamera.

A fotókat akár RAW formátumba is menthetjük, így a későbbiekben sokkal több szerkesztési lehetőség tárul elénk. Nincs viszont optikai képstabilizátor.

HTC One A9s Forrás: HTC

A tartósnak mondott fém hátlap egységét műanyag csíkok bontják meg, ezzel csökkentik az antennák árnyékolását. Az előlapra 5 megapixeles szelfi fényképező került, ami képes hangra és mosolyra exponálni. Adott a WiFi, a Bluetooth, a GPS.

A képernyő alatt található

a home gombként is funkcionáló ujjlenyomat-olvasó,

ami már az A9-nél is jól szuperált. Kellemes szolgáltatás a HTC Boost+, ami lényegében a hardveres erőforrást osztja el dinamikusan, hogy a meglehetősen karcsúcska, 2300 milliamperórás akkumulátor ne terhelődjön annyira.

Az ár nem ismert, de jelentősen olcsóbban kell kezdenie, mint a One A9-nek, ha a HTC labdába szeretne rúgni. Magyarországon év végétől lesz elérhető a mobil.

A telefon leleplezése utáni keserű szájízt majd a szeptember 20-án bemutatásra kerülő HTC Desire 10-zel, pontosabban a Desire 10 Lifestyle és Desire 10 Próval feledtetheti a tajvani cég, ezekről már egy beharangozó tweetet is közzétettek.