Újabb termék debütált a Moto Z családban: a Moto Z Play középkategóriás hardvert, AMOLED kijelzőt és a Moto Z-nél nagyobb kapacitású akkumulátort kapott.

Szeptember első napja elég sok meglepetést tartogatott, többek között a Lenovo által bejelentett Moto Z Play mobilt. A készülék a Moto Z család harmadik tagja (a Moto Z és a Moto Z Force után), és középkategóriás felszereltséggel, de néhány prémiumfunkcióval igyekszik meghódítani a piacot. 

Külsőleg a testvérmodelleket követi a Moto Z Play, a hátlap viszont nem fémből, hanem üvegből készült. Az előlapot szintén üveg védi, a két lapot pedig fémkeret fogja közre. Vízlepergetős bevonatot is kapott, bár ez nem egyenlő az IP-védettséget élvező, vízálló megoldásokkal. 

Ilyen lett a Moto Z PlayForrás: Lenovo

A telefon alján megmaradt a 3,5 milliméteres jack kimenet, a két másik eszközről ezt a portot száműzték. 

5,5 hüvelykes, 1080p felbontású AMOLED kijelzőt kapott, belül Qualcomm Snapdragon 625 chipset dolgozik nyolcmagos processzorral. Ehhez társul 3 gigabájtnyi memória, és a microSD-vel megtoldható 32 gigabájtos adattároló.

Az USB Type-C-n keresztül tölthető 3510 milliamperórás akkumulátor az átlagosnál jobb üzemidőt biztosít, és nagyobb, mint a Moto Z 2600 milliamperórás akksija. Az ujjlenyomat-olvasót a Home gombba építették. 

Hivatalos kép a Moto Z Play-rőlForrás: Lenovo

Fotózni a 16 megapixeles, lézeres és mozgáskövetésre képes autofókuszus, valamint LED-es villanóval ellátott fényképezővel lehet, a szelfirajongók pedig az 5 megapixeles, nagy látószögű előlapi kamerában élhetik ki magukat. 

Ehhez a készülékhez is megvásárolható a telefonhoz csatlakoztatható True Zoom kiegészítő, ami tízszeres optikai nagyítást tesz lehetővé, és xenon vaku is van rajta.

A Moto Z Play már ebben a hónapban a boltok polcaira kerül 499 eurós áron (138 ezer forint), lesz belőle egy drágább, dual SIM-es változat is.