Virtuális valóságban is játszhatjuk a Call of Duty-t

call of duty infinite warfare játék űr csata
Képzeljünk el egy ilyet, de úgy, mintha ott ülnénk a pilótafülkében
Vágólapra másolva!
Űrhajót vezethetnek majd a Call of Duty: Infinite Warfare játékosai egy ingyenes küldetésben, amit a virtuális valóságban élhetnek át. Ehhez egy Playstation VR headsetre lesz majd szükség.
Vágólapra másolva!

A Call of Duty legújabb része, az Infinite Warfare a jövőbe repíti a világ egyik legismertebb FPS játékának szerelmeseit. A sztori során vezetni kell űrhajókat, száműzni ellenségeket a nem túl kellemes, súlytalan környezetben, de olyan küldetés is akad, amikor jetpackkel kell átszelni egy ostrom alatt lévő övezetet.

Szerencsére nem csak történet szempontjából tekinthető jövőbe mutatónak a játék, hanem a legújabb mód bejelentésének okán is. A Los Angeles-i Call of Duty XP rajongói esemény keretében ugyanis napvilágra hozták, hogy

lesz egy ingyenes virtuálisvalóság-küldetés is,

Jackal Assault néven. Ennek feltétele egy PlayStation VR headset, és egy PlayStation 4 konzol.

Képzeljünk el egy ilyet, de úgy, mintha ott ülnénk a pilótafülkében Forrás: Steam

A módban a Jackal rombolóhajó pilótafülkéjében találjuk magunkat, és az űr ridegségét és a lézernyalábok elsuhanását testközelből érezve kell minden feladatot végrehajtani.

Természetesen nem ez lesz az egyetlen játék a PS VR-hoz, korábban már bejelentették a Batman: Arkham VR-t is, a következő hónapokban pedig számos új és régi játék, valamint kiegészítő epizód láthat napvilágot.

A Call of Duty: Infinite Warfare november 4-én jelenik meg, a PlayStation VR érkezése pedig október 13-án várható. Az eszköz 400 dollárba, körülbelül 110 ezer forintba fog kerülni Amerikában.