Pokémesterként is utazhatunk már a Google Térképben

pokemon go
Ki tudja, mire bukkan a játékos pokémonozás közben
Vágólapra másolva!
A korábban megtett útvonalakat eltároló Idővonal almenüben már azt is megjelölhetjük, hogy éppen zsebszörnytúrán voltunk.
Vágólapra másolva!

A helyelőzményeket ugyan már jó ideje tárolja a Google Térkép, még mindig vannak felhasználók, akiknek újdonság a funkció. Ha valaki androidos táblagépet vagy okostelefont használ, a Helyelőzmények nevű oldalon visszanézheti, hogy bizonyos napokon hol járt.

Mobilon legegyszerűbben az Idővonal funkcióval nézhetjük meg, hogy merre jártunk, ezt a balról elővarázsolható menüben találjuk.

Az idővonalat az oldalról előhúzható menüben nézhetjük meg Forrás: Origo

Az idővonalon a korábban megtett utakat szerkeszthetjük, és beállíthatjuk azt is, hogy milyen közlekedési eszközzel tettük meg az adott utat: busszal, vonattal, metróval, gyalog, kerekesszékkel. Igaz, az app meglepő pontosággal meg tudja ezt állapítani maga is.

Egy redditező szúrta ki, hogy a lista most

a "pokémon-vadászat" móddal bővült,

ezzel megjelölhetjük, hogy az adott útvonal egy zsebszörnyvadászat volt. Ez az app magyar verziójában is elérhető már. Ez egyben egy naplóként is szolgál arra, hogy merre voltunk szörnyvadászaton, azokban az időpontokban.

Pokémon-vadászat az új közlekedési mód Forrás: Origo

Mire jó ez? Egyelőre nincsen olyan alkalmazás, és a Pokemon Góban sincs lehetőség arra, hogy vezessük a vadászatok útvonalát. Az adott útvonalat a barátokkal és a játékos közösséggel is megoszthatjuk, így megtudhatják, hogy merre túráztunk.

Az újítás egyrészt az Idővonal funkciót is segíthet népszerűsíteni, ami számos frissítést kapott az elmúlt hetekben. Legutóbb a naplókészítése lehetősége került be, amivel az Idővonal egy naplót készít a korábban megtett utakból. A felhasználó ezekhez jegyzetet készíthet, hogy később visszanézhesse, miért járt ott és milyen élményeket szerzett. Ha készítettünk képeket is adott a helyszínen és feltöltöttük a Google Fotókba, azokat automatikusan behúzza a naplóba.