Pár órával az iPhone 7 bejelentése előtt tette közzé a Strategy Analytics elemző cég, hogy jelenleg az iPhone 6s az okostelefonok királya, 14,2 millió darabot adtak el belőle a legutóbbi negyedévben. A két éve kiadott iPhone 6-ot még mindig szeretik a vásárlók, ez a modell happolta el a második helyet a Samsung Galaxy S7 Edge elől.

Ma este magyar idő szerint hétkor mutatja be az Apple az iPhone 7-et, ami az előzetes szivárgások és pletykák szerint dizájn terén nem fog jelentősen eltérni az előző modellektől, sőt, egyesek szerint az iPhone 7 lesz az a modell, ami a legkevésbé újíthat a szériában.

Még a bejelentés előtt pár órával tette közzé legfrissebb adatait a Strategy Analytics cég, amiből kiderül, hogy a világ legnépszerűbb okostelefonja az iPhone 6s, ebből adtak el legtöbbet a világon 2016 második negyedévében.

14,2 millió eladott példánnyal

a modell lefedi a nemzetközi okostelefonpiac 4 százalékát.

Apple-fanok az iPhone 6s-selForrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

A Strategy Analytics ügyvezetője közleményben fejtette ki, hogy szerinte mi lehet az oka az iPhone 6s sikerének. „ Az iPhone 6s jelenleg a világ legnépszerűbb okostelefonja, köszönhetően a vonzó dizájnnak, és az olyan funkciók miatt, mint a 4K felvételre is képes kamera, a nagy kijelző, és az ujjlenyomatos biztonság."

A kétéves iPhone-t is viszik, mint a cukrot

Nem csak az első helyet szerezte meg az Apple az előző negyedévben, a két éve megjelent iPhone 6-ot is sokan választják még. Ez a második legkelendőbb okostelefon, 8,5 millió kelt el belőle.

Ez épp elég volt ahhoz, hogy lenyomja a 8,3 milliós darabszámban eladott Galaxy S7 Edge-t, a Samsung csúcsmobilját.

A Samsung Galaxy S7 Edge következik a két iPhone utánForrás: YouTube

Igaz, ehhez nagyban hozzájárulhatott az, hogy a cég csökkentette az iPhone 6 árát, és sokan várnak arra az új iPhone modellek esetében, hogy majd lejjebb srófolja az árat a cég az új modell bevezetése előtt.