A tegnap bejelentés középpontjában az iPhone 7 kettőse állt, ám nem szabad elfeledkezni, hogy nem csak az új modelleknél nőtt az alapverzió tárhelymennyisége. Végre az iPadeknél és a régi iPhone-oknál is. 

Szerda este az Apple bemutatta az iPhone 7 és a 7 Plus telefonokat, s sokak örömére végre hallgattak a felhasználókra, ésmár az alapmodell is minimum 32 gigabájtos tárolóegységgel kerül forgalomba, ezen kívül 128 és 256 gigabájtos kiszerelésben lehet megvásárolni a készülékeket.

Az iPhone SE kivételével mindegyik alapverzió immár 32 gigabájtosForrás: Apple

Még jobb hír, hogy ez a régebbi eszközökre is hatást gyakorolt, hiszen az iPhone 6s és annak nagytestvére is 32 gigabájtos verzióban kaparintható meg szeptembertől az Apple weboldalán. Egyedül az iPhone SE-nél maradt a 16 gigabájt, egyelőre nem tudni, hogy miért.

Az iPadeknél nincs kivétel, a minimum minden esetben 32 gigabájtForrás: Apple

De nemcsak az iPhone iránt érdeklődők dörzsölhetik a tenyerüket, hanem azok is, akik iPadet szeretnének vásárolni. Amikor a hazai szolgáltatók azt írták, kínálatukban szeptember 23-tól elérhetővé válik "a további értékes funkciókkal ellátott iPad", az bizony azt jelentette, hogy az Apple táblagépeit is frissítette.

Az iPad mini 2-nél már csak a 32-es modell érhető el, iPad mini 4-nél és az iPad Air 2-nél a 32-es és a 128-as, az 9,7 és a 12,9 hüvelykes iPad Próknál pedig a 32, 128 és 256 gigabájtos változatokat lehet megrendelni.

Ezzel tehát tényleg csak az iPhone SE maradt árván a 16 gigabájttal, a többi készüléknél már nem kell spórolni a multimédiás tartalmak tárolásával.

Az Apple persze ügyesen csinálta, hiszen a felhasználók nagy része rá volt kényszerítve a drágább kütyük vásárlására, 16 gigabájton ugyanis elég nehéz elférni, eleve a negyedét lecsípi a rendszer, és hiába alkalmaz extra tömörítést a cég az applikációk esetén, fél órányi 4K felbontású videóval teli lehet rakni az adattárolót úgy, hogy emellett semmi más nincs a telefonon vagy táblagépen.