Ahogy az sejthető volt, mivel Magyarország a második körös országok közé tartozik, ezért jövő hét pénteken indul az új Apple-telefon és okosóra előrendelése, egy héttel később pedig már a boltok polcaira kerül.

Az Apple szerda este tartotta meg szokásos őszi bemutatóját, ahol lerántották a leplet az új iPhone 7-ről, illetve az Apple Watch Series 2 okosóráról. 

Mint a cég közleményében szerepelt, Magyarország a második körös országok közé került, ezért a forgalmazás szeptember 23-án kezdődik. Ez alapján már sejthető volt, hogy egy héttel korábban kezdődik az előrendelés.

Magyarország szeptember 23-án kap iPhone 7-etForrás: Apple

A Magyar Telekom kérdésünkre megerősítette, hogy az iPhone 7 és 7 Plus, Apple Watch Series 2 és Apple Watch Series 1 készülékek előrendelése a szolgáltató honlapján szeptember 16-án indul.

Maga a forgalmazás pedig szeptember 23-án kezdődik - ebbe az új Apple telefonok és az okosórák mellett "a további értékes funkciókkal ellátott iPad" is beletartozik.

A Telenor egyelőre csak a szeptember 23-i kezdést erősítette meg az Origónak.

Kerestük a Vodafone-t is az ügyben, ők a mai napra ígértek választ, bár várhatóan hasonló menetrenddel fognak dolgozni ők is. Ahogy a hivatalos Apple kereskedések is eszerint teszik elérhetővé a készülékeket.

Az árazásról és a konstrukciókról vélhetően jövő héten tájékoztatják az ügyfeleket.