Jövő héten kezdődik az Apple-őrület Magyarországon

apple szeptember 7 iphone 7
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 07: Apple CEO Tim Cook announces the new Apple iPhone 7 during a launch event on September 7, 2016 in San Francisco, California. Apple Inc. is expected to unveil latest iterations of its smart phone, forecasted to be the iPhone 7. The tech giant is also rumored to be planning to announce an update to its Apple Watch wearable device. Stephen Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ahogy az sejthető volt, mivel Magyarország a második körös országok közé tartozik, ezért jövő hét pénteken indul az új Apple-telefon és okosóra előrendelése, egy héttel később pedig már a boltok polcaira kerül.
Vágólapra másolva!

Az Apple szerda este tartotta meg szokásos őszi bemutatóját, ahol lerántották a leplet az új iPhone 7-ről, illetve az Apple Watch Series 2 okosóráról.

Mint a cég közleményében szerepelt, Magyarország a második körös országok közé került, ezért a forgalmazás szeptember 23-án kezdődik. Ez alapján már sejthető volt, hogy egy héttel korábban kezdődik az előrendelés.

Magyarország szeptember 23-án kap iPhone 7-et Forrás: Apple

A Magyar Telekom kérdésünkre megerősítette, hogy az iPhone 7 és 7 Plus, Apple Watch Series 2 és Apple Watch Series 1 készülékek előrendelése a szolgáltató honlapján szeptember 16-án indul.

Maga a forgalmazás pedig szeptember 23-án kezdődik

- ebbe az új Apple telefonok és az okosórák mellett "a további értékes funkciókkal ellátott iPad" is beletartozik.

A Telenor egyelőre csak a szeptember 23-i kezdést erősítette meg az Origónak.

Kerestük a Vodafone-t is az ügyben, ők a mai napra ígértek választ, bár várhatóan hasonló menetrenddel fognak dolgozni ők is. Ahogy a hivatalos Apple kereskedések is eszerint teszik elérhetővé a készülékeket.

Az árazásról és a konstrukciókról vélhetően jövő héten tájékoztatják az ügyfeleket.