Hatéves kisfiú kezében robbant fel a Samsung telefon

samsung galaxy note 7
Vágólapra másolva!
Felrobbanó Samsung Galaxy Note 7 égetett meg egy hatéves kisfiút. A gyártó és a hatóságok még nyomatékosabban hívják fel arra a felhasználók figyelmét, hogy a hasonló eseteket elkerülendő éljenek a csere lehetőségével. A napokban egy hotelszobában és egy autóban is felrobbant egy telefon.
Vágólapra másolva!

Videónézés közben gyulladt ki egy hatéves kisfiú kezében egy Samsung Galaxy Note 7 telefon Brooklynban, számolt be róla a New York Post. Szerencsére a ház riasztórendszere észlelte a tüzet, így még időben kórházba tudták szállítani a kisfiút, hogy kezeljék égési sérüléseit.

A fiú nagymamájának elmondása szerint a gyermek azóta fél a telefonoktól, nem szeretne a közelükben lenni. A Samsung szóvivője még nem kommentálta az esetet.

A robbanó telefonok komoly károkat képesek okozni. Egy floridai férfinak a Jeep autója gyulladt ki, míg a járműben hagyta tölteni készülékét. Egy másik Galaxy Note 7 egy hotelszobában robbant fel, és több mint 1400 dolláros kárt okozott. Több légitársaság is arra kérte az utasokat, hogy Samsung telefonjukat ne használják a repülőkön, tartva a veszélytől.

Érdemes cserélni

A Samsung világszerte visszahívta a Samsung Galaxy Note 7 mobiltelefonokat, miután többen is arról számoltak be, hogy a telefon akkumulátora felrobbant, vagy kigyulladt a készülék. Szeptember elsejéig 35 ilyen esetről számoltak be világszerte, azóta több anyagi veszteséget és testi sérülést is okoztak. A szállításokat leállították, a cég részvényei estek. Hétfőn ismét hat százalékkal csökkentek.

A Samsung hivatalos állásfoglalása

„A Samsung elkötelezett a legmagasabb minőségű termékek gyártása iránt, ezért minden, a felhasználóinktól érkező bejelentést nagyon komolyan veszünk. A napokban a Galaxy Note 7-tel kapcsolatos esetekre vonatkozóan alapos vizsgálatot folytattunk, amely során akkumulátorproblémát tártunk fel.

Idáig (szeptember 1.) világszerte 35 ilyen esetről szereztünk tudomást. Beszállítóinkkal közösen jelenleg is alapos vizsgálatot folytatunk, hogy azonosítsuk a piacon lévő, érintett akkumulátorok körét. Mivel a felhasználóink biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért a vizsgálat lezárultáig leállítottuk a Galaxy Note 7 értékesítését.

Azoknak a vásárlóknak, akik már kézhez kapták a Galaxy Note 7-et, kicseréljük a készülékét a következő hetekben. Minden egyéb felmerülő kérdéssel forduljanak a Samsung ingyenesen hívható ügyfélszolgálatához a 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) számon!

Tisztában vagyunk vele, hogy mindez némi kellemetlenséget okozhat a piacon, de csak így biztosíthatjuk, hogy a Samsung továbbra is a legmagasabb minőségű termékeket kínálja a vásárlóknak. A partnereinkkel szoros együttműködésben azon dolgozunk, hogy a készülékek cseréje a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen.”

A Samsung csúcsmobilja rendkívül jó értékeléseket kapott, az Iphone 7 méltó ellenfele, ám a visszahívás akár egymilliárd dollárba is kerülhet a cégnek. A cég és a hatóságok is azt ajánlják a Galaxy Note 7 felhasználóinak, hogy cseréljék vissza készülékeiket a visszahívás keretén belül.

A Samsung közleménye szerint akik kézhez kapták a mobilt, kicseréltethetik készülékeiket az elkövetkező hetekben. A gyártó addig arra kéri őket, kapcsolják ki telefonjukat, és a SIM-kártyát helyezzék vissza régi mobiljukba.