Ismét szivárogtatott a demokratákról a hírhedt hacker

2016.09.14. 11:27

A Guccifer 2.0 nevű, ismeretlen hacker újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra kedden este az amerikai Demokrata Pártról, annak belső vitáiról és támogatóiról egy londoni, számítógépes biztonsággal foglalkozó konferencián.

A Forbes magazin információi szerint a "Guccifer 2.0" nevű hacker képviselője - akinek kiléte, személyazonossága ismeretlen - az Európa számítógépes biztonságának jövője konferencián mintegy 500 megabájtnyi dokumentumot terített szét a résztvevők asztalain. A most napvilágra került dokumentumok a demokraták pénzügyeiről, pártjuk szervezeti struktúráiról, a párt anyagi támogatóiról közölnek információkat, részletezve az adományozók-finanszírozók neve mellett még a lakcímüket, e-mailcímüket és a telefonszámukat is.

Donna Brazile, a Demokrata Országos Bizottság (DNC) ideiglenes elnöke elismerte a hackertámadás tényét, de - mint mondta - egyelőre saját számítógépes szakembereik vizsgálják a dokumentumok hitelességét.

Brazile rögtön a republikánus elnökjelölthöz, Donald Trumphoz kötötte a hackertámadást, azt állítva, hogy az egyértelműen az ő érdekeit szolgálja. Brazile nem mulasztotta el megjegyezni azt sem, hogy Trump korábban "magához ölelte" az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint, és "nyilvánosan bátorította a további orosz kémkedést, hogy segítse az ő kampányát".

Trump pár héttel ezelőtti, nagy vihart kavart kijelentése után nem sokkal közölte, hogy csupán tréfált, és azóta is többször bizonygatta: nem tudja, kik támadják a demokraták számítógépes rendszerét.

Ez a második eset, hogy Guccifer 2.0 a Demokrata Párttól ellopott dokumentumokat hoz nyilvánosságra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK