Négyszer annyi iPhone 7-et rendeltek elő az amerikai T-Mobile-nál, mint az iPhone 6 két évvel ezelőtti indulásakor. Az is kiderült, hogy a matt fekete a legnépszerűbb szín, hiába rukkolt elő a cég fényes Jet Black árnyalattal.

Az Apple nemrég jelentette be, hogy nem fogja közzétenni az iPhone 7 első hétvégi eladási számait, így hivatalos számokra ne is számítsunk tőlük, mindenre fény derül majd a következő negyedéves jelentésből. Pár amerikai szolgáltató viszont már elkottyantotta, hogy a mobilt rendelik, mint a cukrot.

Az amerikai T-Mobile vezérigazgatója, John Legere egy élő videóban mondta el a Periscope-on, hogy múlt hét péntek és ezen hét hétfője között négyszer annyi iPhone 7-re érkezett előrendelés náluk, mint az iPhone 6 első hétvégéje alatt az akkor megjelenő csúcsmodellre.

A cég szerint nagyot fog futni az iPhone 7Forrás: AFP/2016 Getty Images/Stephen Lam

Egy másik szolgáltató, a Sprint is hasonló számokról mesélt. Ők is azt mondták: az előző évi iPhone-előrendelések számát magasan verte az iPhone 7, négyszer annyit rendeltek elő, mint iPhone 6-ból. Ugyan sokan arra számítanának, hogy az új, fényes fekete, a Jet Black érdekelheti legjobban a vásárlókat, a matt fekete árnyalat hódított leginkább.

Az Apple csúcsmobiljainak első hétvégi eladásai rendre rekordokat állítottak fel. 2012-ben ötmillió kelt el az iPhone 5-ből, míg 2014-ben az iPhone 6 és a 6s modellekből 10 millió darabot adtak el, egy évvel később pedig már 13 millió készülék kelt el az iPhone 6s és iPhone 6s Plus típusokból az első három napban.

Ha lehet hinni a T-Mobile és a Sprint vezetőinek, akkor az iPhone 7 a vártnál is jobban indíthatott. Sokan ugyanis arra tippeltek, hogy az almás gyártó a hagyományt megtörve azért nem teszi közzé a számokat, mert fél attül, hogy nem sikerül folytatni az előző modellek rekorddöntögető tendenciáját.

Nálunk is nemsokára kezdődik az őrület

Mint a cég közleményében szerepelt, Magyarország a második körös országok közé került. A nagy magyar szolgáltatók szeptember 23-án kezdik forgalmazni a telefont, az előrendelés szeptember 16-án kezdődik.

Nálunk lesz legdrágább a telefon, az iPhone 7 32 gigabájtos változata 256 ezer forintba, míg az iPhone 7 Plus 32 gigás változata 300 ezer forintba fog kerülni.