Az emberiségnek már sosem lesz nyugta

Gears of War 4
Vágólapra másolva!
Több mint három évvel a legutóbbi Gears of War-játék, a Judgment után nemsokára megjelenik a Microsoft akciójáték-sorozatának negyedik számozott része, amihez most egy látványos videó is érkezett. A GoW 4-ben visszatér a széria eredeti főszereplője, Marcus Fenix is, de az emberiséget ezúttal nem ő menti meg a vérszomjas szörnyektől.
Vágólapra másolva!

A Gears of War-széria még 2006-ban kezdte a pályafutását, és a maga idejében az Xbox 360 konzol leglátványosabb játékának számított, a közönség és a kritikusok egyöntetűen imádták, és ez volt az a program, ami divatba hozta a fedezékrendszeren alapuló külső nézetes lövöldözős játékokat.

A kezdeti sikert jó pár folytatás követte, 2008-ban jött a második rész, aztán majd 2011-ben a harmadik, amit 2014-ben követett a Judgment címre keresztelt, számozás nélküli epizód, amiben már nem az eredeti szereplők, hanem egy teljesen új csapat hajmeresztő kalandjait játszhattuk végig.

A Gears of War-sorozat három és fél év szünet után tér vissza, és az első részhez hasonlóan nemcsak Xbox-on, de PC-n is játszható lesz Forrás: Microsoft

A Gears of War 4 huszonöt évvel játszódik a harmadik epizód után, és bár a kedvcsináló videóban feltűnik az első három rész főhőse, Marcus Fenix is, ezúttal nem ő lesz a középpontban, hanem a fia, aki a bajtársaival közösen igyekszik gátat szabni egy egészen új fenyegetésnek.

A GoW 4 október 11-én jelenik meg Xbox One-ra és PC-re, és ez lesz az első rész a sorozat életében, amit nem a szériát elindító Epic Games készített. Játékmenet szempontjából visszatér a jól ismert fedezékrendszeres harc,

új fegyverekkel és szörnyekkel, a csatákat befolyásoló időjárás változással, és persze most sem maradunk kooperatív és multiplayer játéklehetőségek nélkül.

A Gears of War 4 ráadásul része a Microsoft Xbox Play Anywhere programjának, ami azt jelenti, hogy ha valaki digitális verzióban vásárolja meg a programot, akkor egyaránt hozzájut a Windows 10-en és az Xbox One-on futtatható verzióhoz is.