Ma kezdik a hibás Samsung mobilok cseréjét Magyarországon

2016.09.19. 10:13

Magyarországon szeptember 19-én, hétfőn kezdik meg a gyulladásveszélyes Galaxy Note 7 telefonok cseréjét. A Samsung részvények értékesítésével finanszírozza a visszahívás költségeit. 

Szeptember 19-től, azaz mától kezdik meg Magyarországon a Samsung Galaxy Note 7-ek cseréjét. A cég minden érintett ügyféllel közvetlenül vagy a hivatalos partneren keresztül veszi fel a kapcsolatot. Ha valakinek cserekészülékre van szüksége ideiglenesen, ezt a kapcsolatfelvételkor tudja egyeztetni.

Lehetőség van Samsung S7 és S7 Edge telefont is kérni a hibás készülék helyett, ekkor az árkülönbözetet visszafizetik. Aki pedig nem kapta meg a megrendelt Note 7 telefont, annak türelmét kérik, vélhetően e hónapban, vagy legkésőbb október közepéig hozzá fog tudni jutni.

Bármilyen kérdés esetén a a Samsung ügyfélszolgálatának ingyenesen hívható 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) telefonszámán lehet érdeklődni.

Samsung Galaxy Note 7Forrás: Origo

A Samsung bő két hete jelentette be a legújabb Note 7 okostelefon visszahívását gyulladásveszély miatt. A visszahívási akció az Egyesült Államokban mintegy egymillió készüléket, világszerte pedig a médiajelentések szerint 2,5 millió készüléket érint.

Sokba fáj a visszahívás a gyártónak

A Samsung már ezermilliárd dél-koreai von (800 millió euró) értékben adott el részvényeket különböző vállalatokban tartott részesedéseiből. Elemzői becslések szerint az okostelefon gyulladásveszélyes akkumulátorának cseréje egymilliárd dollárjába is kerülhet a vállalatnak. A Samsung a Wall Street Journal értesülése szerint a Rambus memória-áramkör gyártó 4,5 százalékos részvénypakettjét értékesítette, eladott egy 0,7 százalékos pakettet a japán Sharp konszernben tartott részesedéséből is.

Teljes egészében megvált a Seagate merevlemezgyártóban meglévő 4,2 százalékos részesedésétől, valamint eladta az ASML félvezetőipari vállalatban tartott 2,9 százalékos részesedésének felét.

A Bloomberg üzleti hírügynökség szerint az ASML-részvények eladása 606 millió eurót hozott a Samsungnak.

Mindenképpen cseréljünk

A Samsung közleményben kérte ügyfeleitől, hogy ne használják a hibás Note 7 okostelefonokat a jövőbeli baleset elkerülése végett, helyette vegyenek részt a csereprogramokban. Azok a felhasználók, akik már kézhez kapták a telefont, kicserélik a készüléket, addig mindenkitől azt kérik, hogy kapcsolják ki a telefont, és vegyék is ki a SIM-kártyát belőle.

Sokan a figyelmeztetés ellenére sem cserélik be a telefonokat. A cég szeptember 20-án ezért egy olyan szoftveres frissítést is kiad Dél-Koreában, amely csak 60 százalékig engedi tölteni a telefonokat. Később több országba is megérkezhet a szoftver, a Samsung már tárgyal a szolgáltatókkal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK