Úgy tűnik, az Apple új iPhone-jával nincs minden rendben: fura zajok jönnek belőle, és a Lightning fülhallgató is érdekes dolgokat művel.

Az Apple bő két hete mutatta be legújabb iPhone modelljeit, amelyekre már itthon is le lehet adni az előrendelést, az értékesítés pedig 23-án kezdődik. 

Úgy tűnik viszont, hogy a felrobbanó Samsung Galaxy Note7-ek után az Apple telefonjai sem tökéletesek. Akik már az első körös országokban megvásárolták az iPhone 7-et, furcsa hangokra panaszkodnak: működés közben sziszegő hangot ad ki a mobil. Egy felhasználó YouTube-ra fel is töltötte a hangfelvételt.

A jelenséget "hissgate" néven emlegetik a netezők. Korábban "antennagate"-nek hívták azt, amikor az iPhone 4-nél elment a térerő, ha valaki rosszul fogta a telefont. Az iPhone 6-nál pedig ott volt a "bendgate", amikor meghajolt a telefon fém külseje.

A sziszegés általában nagyobb terhelés esetén hallatszódik az iPhone 7-ből a felhasználók észrevételei szerint. Ezt a TechCrunch újságírója (és egyben az Apple korábbi alkalmazottja) Darrell Etherington is alátámasztotta. Az ő tapasztalata szerint a teljesen új, éppen csak kibontott készülék is hajlamos sziszegő hangot kiadni.

A kiváltó okot még csak találgatják, az Engadget munkatársa arra gyanakszik, hogy ezt a cicergést az elektronika okozhatja.

Egyelőre még nincs megoldás, az Apple nem adott ki hivatalos állásfoglalást az ügyben.

Van baj az iPhone 7-tel isForrás: Apple

A Lightning csatlakozós Earpodra is többen panaszkodtak. Ha a fülhallgató túl sokáig van bedugva a telefonba, a vezérlőgombos rész sokszor nem működik, vagyis

nem lehet szabályozni a hangerőt, vagy kezelni Sirit és a hívásokat. Ez ráadásul véletlenszerűen fordul elő, nem mindig, ám ezzel kapcsolatosan legalább már az Apple szóvivője is mondott néhány szót, egy jövőbeli szoftverfrissítéssel orvosolni fogják a hibát.