Lehullt a lepel az új HTC Desire-telefonokról

htc desire 10 pro mediatek ujjlenyomat-olvasó kamera
HTC Desire 10 Pro
Vágólapra másolva!
Leleplezte két új középkategóriás készülékét a HTC, a Desire 10 Prót és Lifestyle-t. Előbbi a nagyfelbontású elő- és hátlapi kamera miatt érdekes, utóbbi viszont nem váltja meg a világot.
Vágólapra másolva!

A HTC az utóbbi hetekben már rengeteg energiát (és pénzt) fektetett abba, hogy a Desire-vonal legújabb üdvöskéit promózza, leginkább a #beedgier hashtaget használták, amiből könnyedén kiderült, hogy merészebb vonalakra és színekre lehet számítani. Ameddig viszont a két termék ugyanazon számmal érkezik, teljesen más kategóriát képviselnek.

Meggyőző lett a Desire 10 Pro

A HTC a Desire 10 Pro esetén komolyabban megerőltette magát, jóval erősebb felhozatallal támad, mint testvére. Az előlapon egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS-panelt találunk, amit Gorilla Glass üveg véd a karcoktól. Belül egy MediaTek Helio P10 chipset hatja végre a feladatokat, a négy gigabájtnyi memória, és a microSD-vel (maximum 2 terabájt) bővíthető 64 gigabájtos adattároló igen korrektnek mondható.

HTC Desire 10 Pro Forrás: HTC

A készülék szexepilje mégis

a nagy felbontású kamerapáros.

A hátul lévő elsődleges szenzor f/2,2 rekeszértékű, lézeres autofókusz és dupla ledes villanó támogatja, legfeljebb 20 megapixeles fotókat készít. A szelfi modul sem gyenge, itt 150 fokos látószögről és 13 megapixeles fotókról beszélhetnk.

Adatkommunikációs téren a Desire 10 Pro lényegében mindent szükségeset fel tud mutatni: van benne LTE, kétcsatornás WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, microUSB 2.0 port (Type-C nincs), és adott a 3,5 milliméteres jack csatlakozó is. Az ujjlenyomat-olvasó hátul található, a képernyő feloldásán kívül a kamerát is vezérelhetjük vele.

HTC Desire 10 Pro Forrás: HTC

A mobil belsejében egy 3000 milliamperórás akkumulátor lakozik, ez remélhetőleg egy napnál egy picivel hosszabb időt biztosít majd.

Elkésett gyermek lett a Desire 10 Lifestyle

A Próval ellentétben a Desire 10 Lifestyle több szempontból sem üt meg a mai mércét. Az 5,5 hüvelykes képernyő mindössze HD felbontású, a 267 ppi-s képpontsűrűség már az alsó kategóriában sem menő. Ennél is egy fokkal érthetetlenebb, hogy a

HTC miért nyúlt vissza az őskövülethez,

a Snapdragon 400 lapkához, ami mostanság inkább az okosóráknál felkapott (ez is mutatja, hogy mai telefonoknál ez már nagyon gyenge megoldásnak számít).

HTC Desire 10 Lifestyle Forrás: HTC

A készülék kétféle verzióban debütált, az egyikben 3 gigabájt memória és 32 gigabájtos tárolóegység található, a másik 2 gigabájt memória/16 gigabájt tárhely párost tartogat. A fotózás szerelmesei a 13 megapixeles, f/2,2 apertúrájú kamerában élhetik ki magukat, az elöl lévő szenzor jóval gyengébb, 5 megapixeles és f/2,8-as. A mobil előnye a nem specifikált audio chip, ami kiváló hangzást ígér, ha külső eszközöket kapcsolunk hozzá.

Szerecsére a Desire 10 Lifestyle-ban is van 4G, WiFi, Bluetooth, NFC és GPS, a 2700 milliamerórás telepet microUSB 2.0-n keresztül lehet etetni, adott a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó is.

HTC Desire 10 Lifestyle Forrás: HTC

Mindkét Desire meglehetősen csinos külsővel és Android 6.0.1 operációs rendszerrel kerül forgalomba. A Lifestyle fekete és fehér színekben lesz kapható Magyarországon október végétől, itthoni árazásrólegyelőre még nincs információ. Külföldön viszont tudásához képest borzalmasan drága lesz, hiszen 249 fontot, vagyis 90 ezer forintot kérnek el érte.