Kiderült, mikor jönnek az új Google-telefonok

google operacios rendszer
Vágólapra másolva!
Két hét múlva, október negyedikén hull le a lepel a Google új eszközeiről, köztük az új Pixel-mobilokról, az új Chromecastról, és még a DayDream nevű virtuálisvalóság-platformot is bemutathatja a keresőóriás.
Vágólapra másolva!

A Google hivatalosan is megerősítette sajtóeseményének október negyedikei időpontját. A műsor keretében megannyi érdekességre számíthatunk, lesznek új telefonok, talán egy tablet is, megújulhat a ChromeCast, és a DayDream virtuálisvalóság-szemüveget is leleplezhetik.

Az szinte biztos, hogy bemutatják az új Pixel-telefonokat, erre utal a videó végén öntött forma, és a Google által készített, dedikált weboldal is, amin szintén vonalakból varázsolnak telefon alakot. A keresőóriás idén már

száműzi a Nexus elnevezést, a referenciamodellekről a gyártók neve is eltűnhet,

vagyis szinte teljes mértékig átveszi az uralmat a cég.

A legújabb generációs mobilok a HTC boszorkánykonyhájában készülnek, és várhatóan 5, valamint 5,5 hüvelykes kijelzőmérettel kerülnek forgalomba. Hogy ezen kívül mi lesz a különbség a két termék között, azt nehezebb megmondani, mint azt, hogy mi lesz a közös.

A Snapdragon 820 rendszerchip biztosra vehető, ahogy a 4 gigabájtnyi memória is, és valószínűleg az eddigi 12 megapixel helyett már 13 megapixeles kamerák csücsülnek a hátlapon, remélhetőleg optikai képstabilizátorral megtámogatva. A formaterv mindenesetre sejthető, hiszen véletlenül már idő előtt felkerült egy reklámfilm az internetre, amin az egyik verzió is látható pár pillanatra:

Valószínűleg a belső tárhely továbbra sem lesz sajnos bővíthető, de hogy marad-e a 16 gigabájtos verzió, vagy végre már teljesen eltűnik a piacról, még nem tudni. A képernyők felbontása is kérdéses, ám alighanem a nagyobb változat QHD, a kisebb Full HD panellel lesz megvásárolható.

Utóbbinak talán egy kicsit ellentmondhat a

Daydream-platform és a virtuálisvalóság-sisak várható leleplezése,

hiszen más gyártók megoldásaihoz hasonlóan ez az eszköz is a telefonok megjelenítőjét használná, márpedig a VR-tartalmakhoz nem árt a nagyobb pixelsűrűség. Persze az sem kizárt, hogy ez lesz végül a nagyobb modell kiváltsága.

A VR mindenesetre innentől már rendszerszinten támogatott lehet, így a 8-as verziószámú Androidtól már kvázi minden cégnek illik ilyen kütyüvel megörvendeztenie a felhasználókat.

Tervrajz az Google Daydream eszközről Forrás: Google

Nemcsak telefonok, hanem egy

új táblagép is napvilágra kerülhet, ami a Pixel C örököse lehet,

hasonló elnevezéssel. Ám erről vajmi keveset tudunk, valószínűleg ez is referenciagép lesz, méghozzá nougatos droiddal. A meglehetősen érdekes bemutatót a Chromecast zárhatja, ami már régóta indokolt. Az új stick állítólag

támogatja a 4K-s tartalmak megjelenítését,

vagyis erősebb, gyorsabb lesz. A mérete viszont valószínűleg nem változik, nem mintha erre bárki is igény tartana egy pendrive méretű eszköz esetében.

Október negyedikén hazai idő szerint 18 órakor minden kiderül San Franciscó-ban.