24 napig bírja szuflával az új Nokia butatelefon

microsoft nokia 216 hagyományos nyomógomb series 30+
Nokia 216
Vágólapra másolva!
Mindenkit meglepett legújabb mobiljával a Microsoft, nem sokan számítottak arra, hogy egy nyomógombos butatelefonnal rukkol elő a cég. Valószínűleg ez az utolsó Nokia telefon, annak viszont masszív: állítólag 24 napig bírja az aksija, és mindössze 37 dollárba, azaz közel 10 ezer forintba kerül. 
Vágólapra másolva!

A Microsoft bemutatta a legújabb és valószínűleg egyben utolsó Nokia készüléket. A Nokia 216, valamint annak vékonyított, slim változata a hagyományos telefonok vonalát követi, fedélzetükön a Series 30+ platform dolgozik.

Néhány hónappal ezelőtt a Microsoft bejelentette, hogy a hagyományos készülékekért felelős divízióját eladja az FIH Mobile-nak, ami a Foxconn fennhatósága alá tartozik. A negyedik negyedévtől már önállóan piacra dobhat mobilokat a Nokia, sokan két vagy akár három androidos kütyüre várnak.

Nokia 216 Forrás: Microsoft

A Nokia 216 inkább azoknak jó választás, akik vagy óvakodnak az okostelefonoktól, vagy egyszerűen csak szeretnének egy második számú készüléket, ami egy napnál jóval tovább bírja. Az új mobil előlapján egy 2,4 hüvelykes, 240x320 pixel felbontású kijelző található (természetesen nem érintős), hátul pedig egy LED-es vakuval ellátott, VGA felbontású kamera hívja fel magára a figyelmet. Van 0,3 megapixeles előlapi szenzor is, amihez szintén társul egy kisebb villanó.

Manapság már nevetségesen kevésnek hangzik, mégis a Series 30+ szoftvernek bőven elegendő a belül található

16 megabájtnyi memória,

valamint a 2000 névjegy tárolására alkalmas adattároló, utóbbit akár 32 gigabájtos microSD kártyával is bővíteni lehet. Előretelepítve érkezik az Opera Mini böngésző, valamint az Opera Áruház is, szóval mégsem számít annyira butának, még a Facebook-alkalmazás is elérhető rá.

Nokia 216 Forrás: Microsoft

A telefon csak a 2G (GSM) hálózatokat kezeli a 900 és 1800 MHz-es frekvenciákon (3G azért jól jött volna), van Bluetooth 3.0, WiFi viszont nincs. Ezen a fájdalmon csökkenthet a 3,5 milliméteres jack kimenet, illetve az FM-rádió, az

akár 24 napos készenléti időt biztosító, 1020 milliamperórás telep

töltése microUSB 1.1-en keresztül lehetséges. A Nokia 216 ára Indiában 37 dollár lesz (10 ezer forint), a globális értékesítés kezdetéről egyelőre nem esett szó.