Európába is eljött a sci-fikben látott beléptetőrendszer

fujitsu palmsecure
Vágólapra másolva!
A Fujitsu Európába is elhozta csúcstechnológiás azonosítórendszerét, ami vénamintázat alapján azonosítja a felhasználót.
Vágólapra másolva!

A Fujitsu immár Európában is elérhetővé tette PalmSecure nevű beléptető-eszközét. A biometrikus technológiát használó azonosítórendszer különlegessége, hogy íriszszkenner vagy az ujjlenyomat-leolvasó helyett tenyere alapján azonosítja a felhasználót. Az azonosításhoz elég közel tartani a tenyeret az eszközhöz, nem igényel fizikai kapcsolatot, így higiénikus is.

A tenyérvéna-vizsgáló eszköz rögzíti

a vizsgált személy vénamintázati képét,

miközben arra a közeli infravörös tartományba eső sugarakat bocsát ki. A vénamintázatot ezt követően összeveti a készülék a korábban rögzítettel, így ellenőrizve a személyazonosságot. A technológia a Fujitsu több mint két évtizedes képfelismerési tapasztalatán alapul.

A PalmSecure ID Access terminál egyben tartalmazza az érzékelőt és az érintőképernyőt, a kütyü a többfaktoros hitelesítést is támogatja.

Fujitsu PalmSecure Forrás: Fujitsu

Ez a módszer azért biztonságos a korábbi megoldásoknál, mert az erek a bőr alatt futnak,

a mintázat pedig mindenkinél egyedi és a kor előrehaladtával sem változik.

Az olvasó csak akkor ismeri fel a mintát, ha a tenyérben véráram fut, így azt szinte lehetetlen hamisítani a gyártó szerint. A vénamintázat minden ember esetében egyedi, és részletes jellemzőket tartalmaz, így minden felhasználóhoz egyedi sablon képezhető.

A gyártó a PIN-kódok, jelszavak vagy éppen beléptetőkártyák helyett javasolja az eszközt, ami Európán kívül elérhető már Közel-Keleten, Indiában és Afrikában is, régiónként eltérő árazással.