Megállja a helyét, ha épp háborút vívunk a gonosszal

Logitech G933 Artemis Spectrum headset, fejhallgató
Vágólapra másolva!
A jó hangzás a videojátékok esetében legalább olyan fontos, mint házimozizás közben, de ha igazán elmerülnénk a virtuális világban, vagy a környezetünk nem feltétlenül szeretné végighallgatni, ahogy sokadszorra is megmentjük a világot, akkor nem árthat egy rendes fejhallgató. Összeállításunkban öt modellt gyűjtöttünk össze, a belépő szinttől a multifunkcionális megoldáson át egészen a legmenőbb technológiákat felvonultató profi darabokig. 
Vágólapra másolva!

Belépőszint: Speedlink Martius

A német Speedlink már évek óta gyárt minőségi, de bőven megfizethető kiegészítőket PC-s és konzolos játékosoknak. A termékeik néhány éve már Magyarországon is kaphatók.

A cég fejhallgatói között a legegyszerűbb daraboktól az 5.1-es hangzást biztosító modellekig terjed a skála, mi pedig az idén megjelent, Martius névre hallgató sztereó headsetet nyúztuk pár napig.

A Martius mikrofonja ugyan teljesen merev, nem lehet állítani (de felhajtható), de ennek ellenére is tökéletesen betölti a funkcióját Forrás: Csanádi Márton - Origo

A piros és fekete színekben játszó füles váza semmilyen fém alkatrészt nem tartalmaz, mindössze 240 grammot nyom, használata hosszú idő után sem kényelmetlen, a fejpánt mérete csúsztatva állítható, viszont a kialakítás nem tökéletes:

a hirtelen fejmozdulatok után rendre igazgatni kellett a fülest, hogy újra stabilan feküdjön a fejen.

Más problémát viszont nem tapasztaltunk. A füleket teljesen befedő párnázott fülkagylóknak köszönhetően a Martius szinte teljesen kiszűri a külvilág zajait, a hangminősége pedig remek, kellően erős basszussal.

A párnáknak köszönhetően a zajszűrés nagyszerű, és a hangminőségre sem lehet panasz Forrás: Csanádi Márton - Origo

A headset egy szövetréteggel védett, 1,8 méteres kábellel csatlakozik a PC-hez. A hagyományos füles- és mikrofon-jackdugó mellett egy USB-csatlakozót is bedughatunk a gépbe, ezzel keltve életre a külső borításba épített vörös LED-eket.

A vezetéken hangerőszabályzó és mikrofonnémító kapcsoló is található, a merev mikrofon pedig a füles bal oldaláról hajtható le, és

annak ellenére tökéletes csevegésre, hogy relatíve messze helyezkedik el a szájtól.

A Martiusért nagyjából 15 ezer forintot kell leszurkolni az üzletekben, amiért egy könnyű, alapvetően kényelmes, jó hangminőségű fejhallgatót kapunk, ami nemcsak játékra használható, de zenehallgatás közben is bőven megállja a helyét.