Félmilliárd Yahoo-felhasználó adatait lopták el 2014-ben

hacker illusztráció számítógép lopás feltörés it laptop tablet
hacker illusztráció
Vágólapra másolva!
Félmilliárd Yahoo-felhasználó adatait lopták el hackerek 2014 végén. A cég szerint a bankszámlaadatokat nem sikerült megszerezni, de azt javasolják, hogy aki azóta nem változtatta meg a jelszavát most tegye meg.
Vágólapra másolva!

Mintegy 500 millió Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el feltehetően egy kormány megbízásában dolgozó hackerek 2014-végén - jelentette be az internetes vállalat csütörtökön.

A cég szerint a hackerek a mintegy félmilliárd fiók feltörésével a felhasználók olyan személyes információihoz jutottak hozzá, mint

  • a születési dátum,
  • az e-mail cím,
  • a jelszavak
  • és a telefonszámok.

A Yahoo hangsúlyozta, hogy

bankszámlákkal kapcsolatos adatokat nem sikerült megszerezniük

a kibertámadás végrehajtóinak.

Figyeljenek a gyanús tevékenységekre

Az internetes vállalat szerint a hackerek - akiknek a kilétét nem taglalta - nincsenek jelenleg a Yahoo számítógépes rendszerében. Azt is közölték, hogy megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket, és azt javasolták a felhasználóiknak, hogy

akik 2014 óta nem változtattak jelszót, azonnal tegyék meg.

Ezzel együtt a jelszó védelmét szolgáló biztonsági kérdések módosítását is ajánlotta.

Yahoo szerint a hackerek már nincsenek a rendszerükben dreamstime

A Yahoo emellett azt is tanácsolta, hogy a felhasználók ügyeljenek a fiókjukkal kapcsolatos esetleges "gyanús" tevékenységekre, és ne kattintsanak olyan linkekre, vagy töltsenek le olyan fájlokat, amelyeket gyanús e-mail címekről érkeztek.