Még mindig nincs minden rendben a Samsung mobiljaival: újabb Galaxy S7 Edge gyulladt ki, a kicserélt Galaxy Note 7-ek pedig nagyon gyorsan merülnek a felhasználók panaszai szerint.

Egy héttel azután, hogy elfüstölt egy Samsung Galaxy S7, most újabb gyulladásról számoltak be. Az eset a Fülöp-szigeteken történt, egy kislány játszott a telefonnal, mikor az felhevült, és füstöt bocsátott ki magából. Pár másodperccel később a készülék már pottyant is a vízbe, majd nedves törölközőbe tekerték, nehogy kigyulladjon.

Az esetet azonnal jelentették a Samsungnak. A gyártó cserekészüléket ajánlott fel, ám a hölgy a pénzt szerette volna visszakapni, mert elmondása szerint már nem bízik a cég mobiljaiban. 

Rosszabb fényt vet cégre, hogy a Galaxy Note 7 körüli botrány sem csillapodik a csereprogram ellenére. A The Wall Street Journal értesülései szerint a kicserélt Galaxy Note 7 mobilok sem működnek tökéletesen: a dél-koreai vásárlók arra panaszkodnak, hogy a telefonok túlmelegednek, és villámgyorsan lemerülnek.

Egy kigyulladt Samsung Galaxy Note 7 a sok közülForrás: AFP/Str

Egyelőre másik országokból nem jelentettek hasonló esetet. Tény, hogy a korábbiakból kiindulva bármelyik előfordulhat, ám nagyon furcsa lenne, ha a Samsung még egy hibás sorozatot juttatott volna el a boltokba. A Samsung szerint ezek nagyon egyedi esetek, és semmi közük a korábbi akkumulátorproblémához, de ezt a csak a vizsgálat lezárulása után lehet biztosan tudni.