Hivatalos képek szivárogtak ki az új Google telefonokról

google pixel android nougat október renderkép fotó
Google Pixel
Vágólapra másolva!
Már nem kell sokat aludni ahhoz, hogy meglássuk a Nexus-vonalat leváltó Google Pixel telefonokat. Október első hetében sajtóeseményt tart a cég, amin sok más érdekesség is lelepleződhet. A cég még ezelőtt kiszivárogtatott egy hivatalos képet, amin már teljes pompájában láthatók az új mobilok.
Vágólapra másolva!

Kevesebb mint egy hét múlva, október 4-én tartja nagyszabású sajtótájékoztatóját a Google, melyen a DayDream VR platform mellett egy táblagép, valamint egy teljesen új operációs rendszer is bemutatkozhat. A sort viszont valószínűleg a két új Pixel telefon nyitja majd, amik egyrészt a Nexus sorozatot adják át a múltnak, másrészt pedig most renderképeken láthatóak.

Az első képen a sima Pixel figyelhető meg, aminek

előlapjára minden bizonnyal egy 5 hüvelykes, 1080p felbontású kijelző kerül.

Alul a Pixel felülettel érkező, megújult vezérlőgombok láthatók, kerekdedebb kialakítással, és az eddig felbukkanó fotókkal ellentétben már nincs fizikai gomb sem, mondjuk a korábbi modellekből kiindulva elég fura is lett volna.

Google Pixel Forrás: EvLeaks (Twitter)

A Pixel megkapja a Snapdragon 821-es lapkát, és szerencsére nem követi el a Google azt a hibát, mint a Nexus 5X-nél, és

rendesen telepakolja memóriával, 4 gigabájtra számíthatunk.

A tárolóegység még kérdéses, remélhetőleg az Apple után a keresőóriás is elfelejti a 16 gigabájtos verziót, hiszen a bővíthetőség a Nexusoknál nem volt lehetséges, valószínűleg a Pixelnél sem lesz az. Az akkumulátor a pletykák szerint 2770 milliamperórás lesz.

Keményít a Pixel XL

A Pixel XL már kicsit durvább specifikációkkal támad, ennek egyik jele a az

5,5 hüvelykes, QHD felbontású panel, valamint a 3450 milliamperórás akkumulátor.

Belül szintén egy Snapragon 821-es chipset, valamint 4 gigabájt memória lakozik majd, ennél szinte biztosra vehető a méretesebb adattároló.

A két mobilban közös, hogy a hátlapjukon egy 12 megapixeles kamera üldögél majd, közvetlenül az ujjlenyomat-olvasó társaságában. A töltés USB Type-C porton keresztül lesz lehetséges, a szelfizésben a 8 megapixeles kamera segít majd.

A szóbeszédek még IP53 védettséget emlegetnek,

ez mondjuk arra lesz jó, hogy pár csepp víz még nem kottyan meg a készülékeknek.

Egy biztos, egyik Pixel sem lesz olcsó, nagyjából 649 dolláros kezdőárra (178 ezer forint) kell számítani, persze ez még a San Franciscó-i bemutatóig változhat, ahogy a specifikációk is.