A fúró sem hozza vissza az iPhone 7 jackaljzatát

2016.09.29. 06:00

Egyre több videó terjeng az interneten arról, hogy elég csak fúrót ragadni és máris visszakapjuk az iPhone 7-re a 3,5 milliméteres jack kimenetet. Természetesen ez nem igaz, maximum csak a vízállóságot vagy a telefon épségét veszélyeztetjük.

Több hasznos fejlesztés (vízállóság, erősebb hardver, akár dupla kamera) mellett egy kevésbé kellemes újítással is számolnia kell annak, aki az Apple legújabb generácós készülékeit választja. Az iPhone 7 és 7 Plus aljáról ugyanis

eltűnt a 3,5 milliméteres jack kimenet, így vagy a dobozban mellékelt átalakítót, vagy valamilyen blutooth-os, illetve Lightning csatlakozós eszközt kell kapcsolni a mobilhoz.

Éppen lyukat fúrnak egy iPhone 7 aljáraForrás: YouTube (TechRax)

Nem lenne viszont ember az ember, ha ne próbálná meg visszahozni a Tim Cook által csak "üres résnek" nevezett csatlakozót. Sokan úgy hirdetik egy neten felkapott videóval, mintha a rejtett interfészt egy fúróval készített lyukkal újra el lehetne elérni, de sajnos ennek a fele sem igaz - ezzel maximum csak a telefont tehetjük tönkre.

A videó szerint egy 4 milliméteres fejjel pont akkora lyukat lehet vájni a telefon aljára, hogy a 3,5-ös fülhallgató dugója éppen belefér. 

Aztán elindul a zene, és lám, csak a hangszórón szólal meg, cserébe viszont rendesen elcsúnyítjuk az iPhone-ot, nem utolsósorban pedig veszélyeztetjük a vízállóságot is.

A fenti TechRax videót egyébként már több mint 12 millióan látták, remélhetőleg ennek még csak csekély része sem próbálkozott meg hasonlóval, bár azért néhány kommentelő elég vagánynak érezte magát, hogy a kihívást teljesítse - már ha hinni lehet a kisfilm alatti posztok íróinak.

Lényeg viszont az, hogy nincs olyan trükk, ami visszahozná 3,5 milliméteres jack kimenetet, ezt az Apple száműzte, szerintük ugyanis idejétmúlt. És ugyan túlságosan nem használták ki a rendelkezésre álló helyet, azért például a haptikus motor pont így fért a telefon belsejébe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK