Sisak sem kell a virtuálisvalóság-projektorhoz

panoworks vr virtuális valóság kép projektor 3d
Ilyen a Panoworks
Vágólapra másolva!
A Panoworks újfajta megoldással rukkolt elő ahhoz, hogy a sisakok terhét levegye a virtuális valóságra (VR) éhező felhasználókról, és akár közös élménnyé is válhasson a VR-tartalmak nézése. Projektoruk 150 fokban, az emberi látószöghöz közelítő terjedelemben vetít ki képeket, játékokat.
Vágólapra másolva!

A Panoworks nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy megszabadítsa a virtuálisvalóság-élményre vágyókat a szemüvegektől és sisaktól. Egy olyan virtuálisvalóság-projektoron dolgoznak, ami 3D-s képalkotással ötvözi a projektorok kivetítő képességét, ennek élvezetéhez speciális sisak sem kell.

A lézeres HD projektor egy panorámavászonra vetíti ki a képet, amit egy görgővel, vagy érintőképernyőn keresztül lehet vezérelni. A kivetítő 150 fokos horizontális és 66 fokos vertikális látószöget tesz lehetővé.

Ilyen a Panoworks Forrás: TechCrunch

A kütyü kompatibilis lesz Microsoft Kinecttel és a Leap Motionnel, így akár gesztusokkal is lehet majd vezérelni. A felbontás legjobb esetben 4K is lehet, hangrendszerből pedig 5.1-es változat is választható. Emellett PC-hez között monitorként is lehet majd használi a VR-rendszer részét képező panorámavásznat.

Ugyan a koncepció ötletes, mivel a kép nem 360 fokos, és nincs fejmozgáskövetés sem, kérdéses hogy mennyire tekinthető valódi virtuálisvalóság-élménynek.

A Panoworks egyelőre a japán piacon válik majd elérhetővé, árazásról azonban nem lehet még tudni.