Folytatódhat az elmúlt évek egyik legjobb szerepjátéka

Wasteland 2
Vágólapra másolva!
A Wasteland 2 egyike a legsikeresebb Kickstarteren közösségi finanszírozott videojátékoknak, ráadásul a 2014-ben megjelent program be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, és az elmúlt évek egyik legjobb szerepjátékaként vonult be a köztudatba. A rajongók pedig örülhetnek, hiszen a fejlesztőcsapat a héten bejelentette, hogy tervezik a folytatást, és a játék elkészítéséhez most is a leendő játékosok segítségét kérik.
Vágólapra másolva!

A Wasteland 2 az 1988-as, még az Apple II-re (majd Commodore 64-re és MS-DOS-ra is) megjelent Wasteland folytatása, a játéké, ami olyan programokat ihletett, mint például a legendás posztapokaliptikus szerepjáték, a Fallout és annak folytatásai.

Az első részt készítő Brian Fargo évekig házalt a legnagyobb kiadónál, hogy elkészíthesse a klasszikus játék folytatását, majd több kikosarazást követően úgy döntött, hogy a felhasználók kezébe helyezi a Wasteland 2 sorsát, és fejlesztőstúdiójával, az inXile entertainmenttel a Kickstarterre vonultak, ahol 900.000 dollárt kértek a leendő játékosoktól a program elkészítésére.

Az eredeti terv ráadásul még ennél is ambiciózusabb, egymillió dollár volt, de Brian Fargo úgy döntött, hogy 100.000 dollárt saját zsebből áldoz a projektre.

A kampány elindítását követően aztán olyasmi történt, amire az inXile csapata még a legmerészebb álmában sem gondolt: a játékosok 24 óra alatt 600.000 dollárt kalapoztak össze, majd 43 óra után meglett az eredetileg kitűzött 900.000 dollár és a kampány végére közel 3 millió dollár gyűlt össze a játék fejlesztésére.

A Wasteland 2 megjelenését első körben 2013 októberére tervezték a fejlesztők, majd egy év csúszást követően a végleges játék 2014 szeptemberében vált elérhetővé, elnyerve mind a játékosok, mind a sajtó tetszését.

A klasszikus izometrikus nézetből játszható, csapatalapú posztapokaliptikus szerepjáték jelenleg 80,44%-on áll a kritikákat összegző Gamerankings oldalon, a fejlesztők pedig a héten azt is bejelentették, hogy nekiláttak a Wasteland 3 fejlesztésének.

A harmadik részről egyelőre nem sokat tudni, csupán annyit, hogy közvetlen folytatása lesz a Wasteland 2-nek, teljesen új helyszínen, Coloradóban, ahol az atomháborút követően olyan viszonyok uralkodnak, mintha egy újabb jégkorszak csapott volna le a vidékre.

A Wasteland 3 Coloradóba repíti a játékosokat, ami az atomháborút követően a hó és jéh birodalma lett Forrás: inXile Entertaiment

A hó és jég alatt sínylődő vidéken a November osztag egyetlen túlélőjeként egy Ranger helyőrség felállítása lesz a feladatunk, illetve egy ütőképes csapatot kell verbuválnunk a terület védelmére.

A fejlesztők ígérete szerint a Wasteland 3 tartalmazni fogja a második rész minden pozitív tulajdonságát (szerteágazó sztori, rengeteg küldetés, a történetet befolyásoló döntések, mély fejlődési rendszer), és olyan új funkciókkal bővül majd, mint a kooperatív mód vagy a vezethető járművek megjelenése, amelyek a hőseinkhez hasonlóan fejleszthetők lesznek.

A harmadik Wasteland-játékban már vezethető járművekkel is találkozhatunk majd, amiket kedvünkre fejleszthetünk - legalábbis a fejlesztők ígérete szerint Forrás: inXile Entertaiment

A játék tervezett megjelenéséről egyelőre nincs hír, de a Wasteland 3 elkészítéshez az inXile ismét a játékos közösség segítségét kéri, és ezúttal 2.75 millió dollárt kívánnak összeszedni, hogy megvalósulhasson a projekt. A kampány október 5-én veszi kezdetét a fig.co oldalon, és a gyűjtés beindítását egy videóval és új információk közzétételével ünneplik majd a fejlesztők.