Hazánkba érkezett a rögzített szárnyú szuperdrón

parot disco drón
A Parrot Disco marad prototípus
Vágólapra másolva!
Magyarországra érkezett a Parrot Disco, egy rögzített szárnyú, gyors, könnyű kopter, amivel Full HD felvételeket lehet készíteni az orrába szerelt kamerával. A robotpilota üzemmód miatt pedig már az irányítás miatt sem kell izgulni!
Vágólapra másolva!

Szakított az eddig hagyományokkal a Parrot, és a megszokott kvadrokopter helyett egy rögzített szárnyú drónt mutatott be még januárban, Las Vegasban, a CES kütyüexpón. Nos, a Parrot Discót most bemutatták Magyarországon is!

Gyors és sokáig bírja

A Parrot Disco kinézetre nagyon hasonló, mint az amerikai hadsereg kémdrónjai. A különbség talán, hogy méretre kisebb, és talán kevésbé halálos. Annyira jól néz ki, hogy szinte már megbocsájtjuk a gyártónak, hogy ilyen nevet adott a szerkezetnek.

Fegyverzet helyett a francia cég inkább kamerát tett rá,

ezzel elég jó felbontású, full HD felvételeket készíthetünk a levegőből. Az orrban elhelyezett kamera által rögzített videót akár egy virtuális valóság sisakba is küldhetjük: nem csak az élmény valóságosabb, az irányítás is könnyebb.

A Parrot Cockpitglasses szemüvegbe elég behelyezni az okostelefont, a fejre tenni és élvezni a látványt.

A Parrot Disco mindössze 750 grammot nyom. A rögzített szárnynak hála nem csak jól néz ki, de gyorsan is repül.

Maximális sebessége 80 kilométer/óra

- ezt anélkül éri el, hogy kibillene egyensúlyából.

A hobbidrónoktól meglepő módon összesen

45 percig tud repülni egy töltéssel a Parrot Disco.

Elődjével, a Bebop sorozattal ellentétben félautomata üzemmódban is irányítható. Ehhez elég eldobni: magától felrepül, míg át nem vesszük a hatalmat felette. Ha pedig már az égen száll, a robotpilota segíti megvédeni a hibás manőverektől, aminek következtében lezuhanhatna. A francia cég szerint olyan egyszerű lesz irányítani, mint videojátékozni.

A cég azt ígéri, a széleslátószögű, 14 megapixeles Full HD minőségű kamerával gyönyörű felvételeket készíthetünk, ehhez egy 32 gigabájtos tárhely áll rendelkezésre. A remegés- és rázkódásmentes felvételekről az új fejlesztésű szenzorok és az ultrahangos rendszer gondoskodik.

Kezedben a kontroll

Az új drónt okostelefonnal vagy tablettel, az ingyen letölthető FreeFlight Pro applikáción keresztül az új Parrot Skycontroller 2 konzollal lehet irányítani. Ha profi drónpilóta vagy, válts manuális módra, hogy élvezni lehessen a teljes kontrollt.

A Skycontroller 2-vel 2 kilométeres körzetben lehet repülni, a mobil kijelzőjén pedig követni a látványt. Ha túl messze vagy túl magasra repülünk a "Return Home" funkció és a beépített GPS automatikusan a kiindulási pontra vezeti vissza a drónt.