Ujjlenyomattal és szelfivel fizethetünk Magyarországon

htc lányok szelfi
NEW YORK, NY - APRIL 25: Singer Ibiza Menzel (R) attends Variety Power Of Women: New York presented by FYI at Cipriani 42nd Street on April 25, 2014 in New York City. Mireya Acierto/Getty Images for HTC/AFP
Vágólapra másolva!
Új appot adott ki a Mastercard 12 európai országban, köztük hazánkban is. Jelszó nélkül, ujjlenyomattal és szelfivel azonosíthatja magát a felhasználó az internetes vásárlások során.
Vágólapra másolva!

Új applikációt adott ki a Mastercard tizenkét európai országban, köztük Magyarországon is. Jövőre globálisan is elérhetővé válik az Identity Check. A bevezetés előtt az Egyesült Államokban, Kanadában és Hollandiában tesztelték a programot.

Az app lényege, hogy az internetes vásárlások során nem lesz már szükség jelszóra és űrlapok kitöltésére: gyorsabban és egyszerűbben, biometrikusan azonosíthatják magukat a felhasználók.

Elég az okostelefon ujjlenyomat-szkennerét használni, vagy éppen egy szelfit készíteni.

"Az új technológia kialakításánál arra összpontosítottunk, hogy még kényelmesebb fizetést biztosítsunk a felhasználók számára, amellett, hogy a fizetési adatoknak maximális biztonságot garantálunk" – mondta Ajay Bhalla, a Mastercard vállalati kockázatkezelésért és biztonságért felelős elnöke.

"A bolti vásárlás területén forradalmi újítás volt a mobilfizetési technológia, illetve a viselhető eszközökkel és az egyérintéses kártyákkal való fizetés. Az Identity Check mobilalkalmazás viszont ennél is nagyobb innováció e területen, és hamarosan az egész világon elterjed."

Tizenkét európai országban vált elérhetővé Forrás: Mastercard