Drónokat tesztel a sürgős szállításokhoz a UPS

ups cyphy dron
Vágólapra másolva!
A UPS, a világ vezető logisztikai vállalata bejelentette, hogy újabb drónkiszállítási tesztbe kezdett a CyPhy Works dróngyártó cég közreműködésével. Az eszközöket távoli, vagy nehezen megközelíthető helyekre küldött szállítmányokhoz tesztelik.
Vágólapra másolva!

Mark Wallace, a UPS műszaki fejlesztésekért és fenntarthatóságért felelős alelnöke szerint a drónok kitűnő megoldást jelenthetnek sürgős esetekben és eldugott helyszínekre való kiszállításra, ahol más szállítási módok bajosan alkalmazhatók.

A UPS az első tesztelés során egy sürgősségi gyógyszerszállítmányt kézbesített az amerikai Massachusetts állambeli Beverly városából, az Atlanti-óceán partjától öt kilométerre található Children's Island szigetére - közölte a cég.

A teszt során használt CyPhy cég drónja önműködő, így a használói minimális betanítást igényelnek. Az eszköz rendkívül ellenálló, emellett éjjellátó berendezéssel szerelték fel, és biztonságos kommunikációs rendszerrel bír, melyet lehetetlen eltéríteni vagy megzavarni.

A teszt célja az volt, hogy a két cég megbizonyosodjon róla, hogy a drónok hasznosak az időérzékeny szállítmányok kézbesítésében. A tesztforgatókönyv szerint a drón sikeresen juttatott célba egy asztma inhalátort egy gyermek számára a

szigeten található, autóval nem megközelíthető táborban.

A CyPhy drónjával szálítanának Forrás: UPS

Az automatizációra és robotikára épülő innovációk régóta fő fejlesztési területnek számítanak a világ vezető csomagkézbesítőjénél. A UPS már korábban megkezdte a drónok raktárakban való alkalmazási lehetőségeinek felmérését

a magasan található polcok elérésére, valamint a készlet- és raktárkapacitás-ellenőrzésre.

A vállalat stratégiai fejlesztésekért felelős alapja egy beruházást is eszközölt a CyPhy további kutatásaiba, melyek célja a drónok újabb felhasználási területeinek és képességeinek vizsgálata.