Füstölgő Samsung mobil miatt ürítettek ki egy repülőt

samsung galaxy note 7
Október elején véget érhet a csereprogram
Vágólapra másolva!
Feltehetően egy cserélt Samsung Galaxy Note7 kezdett el füstölni a Southwest Airlines járatán, ezért a gépet még felszállás előtt kiürítették. A készülék már a biztonságos szállítmányból származott, állítja a tulajdonos. A telefon felismerhetetlenre égett, vizsgálják, hogy valóban Note7 volt-e.
Vágólapra másolva!

Evakuálni kellett a Southwest Airlines egyik repülőgépét, miután füst szállt fel egy kigyulladt Samsung készülékből. A 994-es járat 81 utassal tartott volna Baltimore-ba Louisville-ből, de már a felszállás előtt ki kellett üríteni. Minden utasnak sikerült elhagynia a repülőt a fő kabinajtón, senkinek nem esett baja – közölte a repülőtársaság.

A készülék tulajdonosának állítása szerint a telefon egy Samsung Galaxy Note7 volt, ráadásul a gyulladásveszélyes mobilt már ki is cseréltette. Szeptember 21-én vette át az AT&T üzletében az új készüléket, amely megkapta a biztonságos jelzést. Elmondása szerint a telefon a zsebében kezdett el melegedni, azt ledobta a gép padlójára, majd erős füst szállt fel a készülékházból.

Világszerte cserélt a Samsung Forrás: AFP/2016 Getty Images/George Frey

A keletkezett hő viszont annyira megkárosította a mobilt,

hogy felismerhetetlenre égett.

A készüléket lefoglalták, a Samsung képviselői már vizsgálják. A gyártó elmondta az ABC Newsnak: „Míg nem tudjuk azonosítani a telefont, addig nem erősíthetjük meg, hogy valóban egy Note7 volt. Együtt dolgozunk a hatóságokkal és a légitársasággal azon, hogy megállapítsuk a készülék típusát és a gyulladás okát.”

A telefon tulajdonosa elküldte a The Verge-nek a készülék egyedi azonosítóját és a dobozáról készített fotót. A számot a Samsung oldalán beütve kiderült, hogy valóban egy cserélt Note7-hez tartozik, emellett a dobozon is látható a fekete négyzet, amellyel a biztonságos készülékeket jelölik.

Visszahívás

A Samsung szeptember másodikán jelentette be, hogy világszerte visszahívja a készülékeket, miután többen is arra panaszkodtak, hogy

az akkumulátorok töltés közben túlforrósodnak, és lángra kapnak,

a készülék felrobbanhat. Magyarországon szeptember 19-én kezdték meg a gyulladásveszélyes Galaxy Note7 telefonok cseréjét.

A Samsung közleményben kérte ügyfeleitől, hogy ne használják a hibás Note7 okostelefonokat a jövőbeli baleset elkerülése végett, helyette vegyenek részt a csereprogramokban. Sokan a figyelmeztetés ellenére sem cserélték be a telefonokat. A szállítást a cég leállította a csereprogram idejére, a következő hetekben, október elején kezdik el ismét szállítani a mobilokat.