A Google új telefonja jobban bírja a port, mint a vizet

google pixel
Vágólapra másolva!
Korábban is felreppent a hír, a Google Pixel és Pixel XL telefonjai nem lesznek vízállók, csak IP53-as védettséget kapnak. A cég ezt most hivatalosan is megerősítette.
Vágólapra másolva!

A Google két napja jelentette be a Pixel és Pixel XL névre keresztelt mobiltelefonokat, amelyekről kiderült többek közt, hogy mindegyik a felsőkategóriát célozza. Sok mindenre viszont nem adott válast a cég, akkor nem említették azt sem, hogy milyen védettséget kap a készülék. A mostani csúcsmobilok mind vízállóak, és most kiderült, hogy a Google ezt miért nem hozta szóba az eseményen.

IP53-as minősítést kaptak a Pixel mobilok Forrás: Google

A keresőóriás megerősítette a Droid-life kérdésére, hogy

mindkét Pixel telefon IP53-as védettséget kap, akárcsak a HTC 10 csúcsmodell.

A hivatalos leírás szerint így a készülék a por ellen védett "nem károsító mértékű behatolás" esetén, de bírja a fröccsenő vizet is, függőleges iránytól maximum 60 fokos eltérésben. Ezzel messze nincs olyan szinten, mint a Sony Xperia XZ vagy éppen a Samsung Galaxy S7, viszont egy fokkal nagyobb nyugalommal látja el a felhasználókat.

Ennek ellenére korrekt ajánlatnak tűnnek a Pixel telefonok, hiszen az 5 hüvelykes Full HD, illetve az 5,5 hüvelykes QHD változat eddig is vonzó volt, köszönhetően a Snapdragon 821 chipsetnek, a 4 gigabájtnyi memóriának, a DxOMark Mobile által legtöbb ponttal jutalmazott 12,3 megapixeles kamerának, és a prémium dizájnak.

A Pixel és a Pixel XL kezdőára 650 dollár (178 ezer forint), egyelőre még csak pár országban rendelhetők elő.