Már idén sokat vehetnek a Google új telefonjaiból

google pixel felület asszisztens telefon mobil madebygoogle
Háromféle színben, két méretben válaszhatók az új Google Pixel telefonok
Vágólapra másolva!
A Google pár nappal ezelőtt leplezte le saját fejlesztésű, de a HTC által gyártott csúcskészülékeit. A Pixel és a Pixel XL az elemzők szerint nagy siker lehet, év végéig akár négymillió is fogyhat belőlük.
Vágólapra másolva!

Azok után, hogy a szakértők évekig csámcsogtak egy Google által fejlesztett telefonon, pár napja végre hivatalosan is leleplezésre került két ilyen mobil Pixel és Pixel XL néven. A készülékeket a HTC műhelyében készítik, de szinte teljes egészében a keresőóriás irányítása alatt történik minden. Néhány országban már előrendelhetők, és október 20-án a szerencsésebbek már kezükben is foghatják őket.

Sokan viszont feltették a kérdést, hogy vajon a felső kategóriás felszereltséggel hódító eszközök milyen sikert tudnak elérni a kiélezett piacon. Erre a tajvani DigiTimes Research elemzőcég adott választ, szerintük meglehetősen jó eredményekre számíthat a Google.

Elemzők szerint jól fogy majd a Pixel és a Pixel XL Forrás: Google

Az elemzőcég várakozásai szerint nagyjából

3-4 millió példányt értékesíthet ebben az évben a Google,

ennek elérésére a karácsonyi időszak is bőven rásegíthet. Ez a szám természetesen az öthüvelykes Pixelt, és a nagytestvér Pixel XL-t is magába foglalja. Ugyan ez kimondottan kellemes értéknek számít, messze nem kiemelkedő: az iPhone 7 esetében 60 millió eladott készüléket becsülnek az év végéig.

A jó eladási mutatók a telefonokat gyártó HTC-nek is jól jönnek majd, a tajvani vállalat 2016-ra 6,5-7 millió készülék gyártását vállalta magára, vagyis nagyjából a felét fogja ebből értékesíteni a Google.