Megosztásért jár a Marsra utazás

john legere ceo vezérigazgató t-mobile us mars utazás tweet
John Legere nem átlagos fickó, pláne nem átlagos ígéretekkel
Vágólapra másolva!
Már hárommillió követője van Twitteren a T-Mobile vezérigazgatójának, John Legere-nek. Ezen alkalomból érdekes játékot indított a twitterezők közt: minél többen osztják tovább a bejegyzését, annál nagyobb nyereményt ad valakinek, a nyertes akár egy útra is befizeti a Marsra.
Vágólapra másolva!

Az amerikai T-Mobile harsány stílusú vezérigazgatója megígérte, hogy a Twitter-követői köztül valakit felküld a Marsra - persze, ha valamit megtesznek neki. Legere nemrég érte el a hárommillió követőt a mikroblogon, ezen alkalomból írt ki nyereményjátékot, melynek fődíja egy SpaceX által szervezett utazás a Marsra.

A köszönetnyilvánító tweet szerint amikor Legere a T-Mobile-hoz csatlakozott, mindenki azt hitte, hogy a Marsról származik. Most pedig szeretné a Föld lakóinak megköszönni, hogy ennyien hittek benne. Ezt a tweetet kell tovább osztani a mikroblogon.

Legere persze ezt nem adja könnyen: ha a tweet eléri a 10 ezer továbbosztást, a szerencsés nyertes bárhová ingyen utazhat Amerikán belül. Ha már az 50 ezret is eléri ez a szám, akkor egy "zérógravitációs" széket küld ki valakinek. Egymillió retweetnél kisorsol egy szerencsést, aki a SpaceX segítségével utazhat el a Marsra.

John Legere nem átlagos fickó, nem átlagos ígéretekkel Forrás: AFP/2014 Getty Images/Michael Loccisano

Ezeket a nyereményeket nem szó szerint kell érteni. Az amerikai repülés valójában egy 800 dolláros csekket jelent, míg a zéró gravitációs szék egy fekvőfotelt takar. A Marsra utazás pedig 200 ezer dolláros átutalással kecsegtet, amennyiben 2024-re nem valósul meg a SpaceX által ígért szolgáltatás.

Az ötlet alapját Elon Musk bejelentése adta, miszerint 10 éven belül 200 ezer dollárért már elérhető lesz az utazás a vörös bolgyóra.

A nyertest október 12-én sorsolja Legere, már tízezernél tart a retweetelők száma. Ezek alapján úgy tűnik, nem kell nagyon aggódnia azért, hogy mi történik, ha valóban meglesz az egymillió.