Apró magyar kütyü teszi okossá a garázskapukat

nold tech
Vágólapra másolva!
Elindult a magyar Nold Technologies közösségi finanszírozós kampánya az IndieGogón. A cég Nold Open szolgáltatásával a garázskapunk válik telefonnal irányíthatóvá, egyetlen alkatrésznek köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A Nold Technologies olyan magyar vállalkozás, amely okoseszközök területén az ajtók, kapuk és garázsok irányítására szakosodott. Nold Open nevű eszközükre az IndieGogón kalapoznak, 30 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni ahhoz, hogy elkezdhessék a tömeggyártást.

Ez egy olyan okostelefonnal vezérelhető kapunyitó eszköz, ami kompatibilis minden elektromos kapuval, garázsajtóval, sorompóval, és más beléptetőrendszerekkel. A kütyünek köszönhetően

egy mobiltelefonnal lehet kiváltani a garázs távirányítóját,

így nem okoz fejtörést a távirányító elvesztése, vagy az elemek lemerülése. A cég ígérete szerint a laikusoknak is csak pár percbe telik beépíteni a modult.

Az irányító okostelefonos alkalmazás ingyen letölthető androidos és iOS-es eszközökre. Természetesen nem kell megválni a jól bevált régi távirányítóktól sem, azok továbbra is üzemképesek maradnak. A Nold Technologies modulja

a Bluetooth 4.0 szabványát használja,

annak 128 bites titkosítási technológiája mellett saját kódolási eljárás garantálja a biztonságot. A Nold mérnökök szerint ez sokkal megbízhatóbb szabvány, mint a wifi.

A rendszer lelkét adó Nold OPEN alkatrészt a Nold Technologies Magyarországon gyártja, kereskedelmi forgalomban máris kapható, így az IndieGogón mutatott modell nem egy prototípus. IndieGogón keresztül legolcsóbban 75 dollárért, azaz 21 ezer forintért lehet hozzájutni, decemberben szállítják az eszközöket.

Apró kütyü okosítja a garázst Forrás: Nold Technologies

Üzleti célra, nem csak otthonra

A fejlesztők szerint eszközüknek az üzleti célú ingatlanpiacon, (például a logisztikai központokban, irodaházakban és a vendéglátóipari létesítményekben) is van létjogosultsága. Bérlemények, apartman házak vagy kocsibeállók üzemeltetése válhat ezáltal sokkal egyszerűbbé.

Kiadott nyaraló vagy lakrész esetében pedig akár személyes találkozó nélkül is biztonságosan lehet adni hozzáférést a bérlőknek, a kifizetett időszakra. De akár egy elektromos töltőállomáshoz, vagy raktárhelyiséghez való autós hozzáférés korlátozása is megoldható a technológiával.

A fejlesztők célja, hogy az egyéni vásárlók kiszolgálása mellett rövid időn belül hosszú távú megállapodások szülessenek többek közt garázskapu gyártókkal és forgalmazókkal, valamint építész- és tervezőirodákkal, hogy OEM-beszállító partnerként kerüljön be a Nold ezen világcégek termékkínálatába.