Női ügyfelek képeit lopkodták egy Apple bolt dolgozói

app Store, reklamáció, Grand Central Station Apple store New Yorkban
Vágólapra másolva!
Női munkatársak és ügyfelek testén csámcsogtak egy ausztráliai Apple bolt alkalmazottai, akik fotókat loptak el telefonokról, illetve maguk is készítettek képeket kollégáikról.
Vágólapra másolva!

Négy férfi alkalmazottat rúgtak ki egy ausztráliai Apple Store-ból, miután azzal gyanúsították meg őket, hogy rendszeresen képeket loptak el az ügyfelek telefonjairól.

A The Courier Mail szerint az Apple Store alkalmazottak a felhasználók tudta nélkül éltek vissza fotóikkal, emellett nő kollégáikról is rendszerint készítettek képeket. Ebből több mint száz készülhetett, azokat maguk között cserélgették.

Egy szintén ott dolgozó elmondta, hogy

a képeken szereplő hölgyek fenekét és melleit osztályozták tízes skálán,

azokat egymásnak küldözgették csevegőprogramokon, ezekhez rendszerint kommentárokat is fűztek.

Egy munkatársuk buktatta le őket, aki az egyik szervízest kapta azon, amint egy javításra beadott telefonról másol át magának fotókat.

Egy Apple Store New Yorkban Forrás: AFP/Don Emmert

Az Apple közölte a magazinnal, hogy az egyenlő bánásmódban hisz, és nem tolerálja a cég értékeinek ellentmondó viselkedést.

A The Guardiannak azt nyilatkozták, nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy felhasználói adatokat helytelenül használtak fel az alkalmazottak, sem arra, hogy másokat fotóztak. Annyit viszont megerősítettek, hogy több dolgozót is kirúgtak, és a cég már vizsgálja azt, hogy megsértették-e a cég üzleti irányelveit.

Az ausztráliai adatvédelmi bizottság szintén nyomoz az ügyben.