Már nemcsak a húszéveseké a világ

2016.10.18. 15:47

Meghosszabbították a nevezési határidőt a Szabadfogású Számítógépversenyen, október 24. éjfélig várják a pályaműveket a 19 év alatti fiataloknak szóló kihíváson.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Andrew Burton
Appverseny az Origón
Appversenyt hirdettünk az Origón a 6-15 éves korosztálynak október 15-21. között az EU Code Week keretében. Péntek délig várjuk a pályaműveket. Az értékes nyereményekért ezúton is köszönet a Qualysoftnak. A kódolás alapjait pedig egy egyszerű labdás játékkal mutatjuk be, így nem csak a kicsik, de a nagyok is belekóstolhatnak az alapokba.

Meghosszabbították a nevezési határidőt egy héttel, így október 24. éjfélig várják a pályaműveket a 14. Szabadfogású Számítógépversenyen.

A C3 alapítvány 2003 óta minden évben megrendezi a fiataloknak szóló kihívást, melynek célja a kreativitás serkentése, a fiatalok buzdítása, illetve az új elgondolások támogatása. Megmutatni a korai startup állapotban lévő csapatoknak, hogyan tudnak egy ötletből üzletet csinálni.

A 19 éven aluli korosztályt célzó verseny Magyarországon egyedülálló, mivel kategóriák és megkötések nélkül, bármilyen produktummal lehet nevezni, ami számítógéppel, vagy más digitális eszközzel készül: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás.

A pókerező robot sokakat lenyűgözött 2013-banForrás: C3 Archívum

Olyan koncepciókat várnak a szervezők, melyek kreativitásról és újszerű gondolkodásmódról tanúskodnak, melyek a verseny nélkül is elkészültek volna, mert létező igényt elégítenek ki, és más még nem csinált ilyet.

A nyerteseket tárgynyereménnyel jutalmazzák, két projekt ösztöndíjban részesül, hogy a projektet fejleszthessék, illetve 3-5 főnek lehetővé teszik, hogy a külföldi partnerek rendezvényein - Zürichben, Drezdában vagy Linzben - bemutatkozhassanak.

Elképesztő fejlesztések

Határon innen és túl az elmúlt tizenhárom évben, már több mint ötezer érvényes pályamunka érkezett be. Emlékezetes koncepció volt 2014-ben a vasemberes kesztyű, amit még Tony Stark, a Marvel-képregényfilmek Vasembere is megirigyelhetne, vagy 2013-ból a pókerező robot:

Ahogy 11 évvel ezelőtt itt rajtolt el az Időkép időjárás-előrejelző portál, melyet két 16 éves fiatal fejlesztett.

Az eddigi legfiatalabb versenyő 2013-ban nevezett és nyert: mindössze négyéves volt akkor a kislány.

Előző évek versenyei: