Vágólapra másolva!
Kiszúrták az Apple-t a következő Mobil Világkongresszus kiállítóinak listáján, bár amint a hír elterjedt, azt gyorsan törölték is. Ez lenne az első alkalom, amikor az Apple részt vesz a világ legnagyobb mobilos rendezvényén.
Vágólapra másolva!

A MacRumors szúrta ki a Mobil Világkongresszus hivatalos oldalán, hogy a 2017-es esemény kiállítóinak listájára felkerült az Apple is. Ez főleg azért lenne meglepő, mert a cég már több mint egy évtizede nem szokott jelen lenni a nagy expókon, legutóbb a 2009-es Macworldon tette tiszteletét.

A cég hivatalosan nem erősítette meg az információkat, ráadásul miután a MacRumors közzétette a felfedezésről szóló hírt, az Apple-t eltávolították a kiállítók listájáról.

Ha ennek ellenére a cég valóban kinn lesz az expón, akkor ez lesz az első olyan alkalom, hogy az Apple résztvesz a mobilipar legnagyobb kiállításán. A 2017-es Mobil Világkongresszust február 27-március 2. között rendezik meg.

Apple az MWC-n? Forrás: AFP/2016 Getty Images/Andrew Burton

A Babel PR szerint a cég az App Planetbe foglalt helyet a Hall 8.1 épületében, és a felsőbb szinten is lefoglalt két szobát. Az App Planeten az alkalmazáspiac legutóbbi technológiái kapnak helyet, így többen gyanítják, hogy az Apple saját digitális áruháza,

az App Store ökoszisztémáját fogja promózni,

esetleg a Planet of the Apps nevű, sajátgyártású sorozatát.

A felsőbb szinten található helyiségek főleg tárgyalótermek, meeting roomok, ami arra utal, hogy a cég nem biztos, hogy nagy show-t is tart. Ez azért nem lenne meglepő, mert

a cég rendszerint saját médiaeseményein jelenti be új termékeit.

Az Apple ráadásul korábba azt mondta, hogy a nagy kiállítások nem olyan fontosak számukra, ezen kijelentésből kiindulva is furcsa és megkérdőjelezhető az Apple jelenléte a következő Mobil Világkongresszuson.

„Az Apple sokkal több módon ér el sokkal több embert, mint valaha, így mint sok cég esetében, a kiállítások csak kis szerepet játszanak abban, hogyan érjük el vásárlóinkat. Az Apple boltokat több mint 3,5 millió látogatja minden héten, és az Apple.com weboldalunkon keresztül is több százmillió vásárlót érünk el a világ minden tájáról"- közölte a cég.