Saját Ubert indít majd a Tesla

Tesla AutoPilot
Vágólapra másolva!
A rendkívüli sajtótájékoztatón nem csak azt jelentette be Elon Musk, hogy minden Tesla teljesen önvezető lesz, de egy Uberhez hasonló, saját fuvarszolgáltatás ötletét is körvonalazta. Nem akarja, hogy önvezető autóit a sofőrök uberezésre használják.
Vágólapra másolva!

A Tesla Motors Inc tervezi, hogy saját fuvarszolgáltatást indít, de a részleteket csak a következő évben fogja elárulni. Az elektromosautó-gyártó ezt weboldalán is közzétette, de korábban már a Tesla-vezér Elon Musk is említette az ötletet júliusban.

A szolgáltatás a Tesla Network nevet kapja majd, és főként azért indítja el a cég, hogy az önvezető autókban pénzkereseti lehetőséget szagolók például

ne uberezéshez használják fel Teslákat.

Ha pénzt akarnak keresni, akkor a Tesla saját szolgáltatásával kell tenniük azt.

Ahogy Musk szerdán bejelentette, a Tesla olyan új járműveken dolgozik, amelyek teljesen önjárók lesznek, ehhez minden darabot felszerelnek a szükséges hardverekkel - igaz, a szoftver még nincs kész. A következő Teslák mindegyike már autonóm módon vezérli magát, a félautomata darabok pedig frissítést kapnak.

Tesla Model S Forrás: Tesla

Egyre több autógyártó fektet be ilyen szolgáltatásokba, azt remélve, hogy részesülhetnek a többmillió dolláros piacból, melyet az Uber magasan ural.

A Barclays elemzője, Brian Jonhson egy befektetőknek írt levelében említette, hogy ugyan a Tesla Network megbolygathatja a piacot, de költséges vállalkozás. „Míg úgy hisszük, hogy a fuvarmegosztás, kölcsönzés a tömegek közlekedésének jövője, pénzügyileg problémás lehet egy OEM által tulajdonolt flotta".