Nem várhatunk eget rengető újdonságot a Microsofttól

microsoft esemény október 26 new york
Ablak a nagyvilágra...vajon mivel készül még a Microsoft?
Vágólapra másolva!
Október 26-án, délután tartja sajtóeseményét a Microsoft. Nagyobb újdonságra most nem lehet számítani, főleg szoftverfrissítésekről, egy all-in-one PC-ről, illetve a HoloLensről eshet majd szó.
Vágólapra másolva!

A Microsoft október 26-án uralma alá hatja New Yorkot, hiszen az Egyesült Államok legnépesebb városában tartja meg őszi sajtóeseményét, amin nem a hardver, hanem inkább a 3D és a kreatív funkciók kerülhetnek előtérbe.

A sajtótájékoztatót élőben lehet nézni, ehhez mindössze erre a linkre kell majd kattintani. No de pontosan milyen újdonságokra számíthatunk?

Windows 10 frissítések

A Microsoft feltehetőleg nagy hangsúlyt fektet majd a Windows 10-re, jövőre ugyanis két meghatározóbb frissítési csomag is érkezik az operációs rendszerhez. Az első kiadására március környékén kerülhet sor, tehát kevesebb, mint fél év múlva esedékes, így a redmondi vállalatnak már most érdemes felcsigázni a kedélyeket.

A Windows 10 frissítésekről is szó esik majd Forrás: Microsoft

Az eddig kiadott tesztverziókból kiindulva az újítások közé olyan fontos funkciók tartoznak majd, mint a teljesen személyre szabható touchpad, így az OS X-hez (új nevén MacOS) hasonló gesztusokkal lehet vezérelni a szoftvert.

Elvileg érkezik még egy szemkímélő mód is, így a kékesnél jóval melegebb fehéreket jeleníthet majd meg minden monitor. Ez este segíti az olvasást, kímélve a fáradt szemeket, ahogy az elalvást is gyorsítja szemben a hidegebb fehéregyensúllyal.

Surface PC

A Windows 10 mellett egy all-in-one PC-vel dobbanthat nagyot a Microsoft, ami Surface PC néven kerülhet forgalomba. Eddig a Surface család táblagépeket és laptopokat foglalt magában, ám

a Microsoft a még mindig meglehetősen népszerű iMacnek szeretne ellenfelet állítani.

Valahogy így néz majd ki a Surface PC Forrás: The Verge

A kiszivárgott információk szerint a Microsoft egy 24, vagy egy 27 hüvelykes kijelzővel szereli majd fel gépét, egy meglehetősen karcsú és formás is lesz egyben, ha minden igaz. Szinte magától értetődő, hogy a kijelző érintésérzékeny lesz, és támogaja majd a korábbi érintőceruzákat is, így könnyebben lehet majd tervezésre, grafikus feladatokra, kép és videoszerkesztésre is használni.

A Microsoft Windowsért felelős alelnöke, Yusuf Mehdi csak annyit írt Twitteren: "Légy kész a kreativitásra" - vélhetően ez lesz az egész bemutatója szlogene.

Az all-in-one PC mellé új billentyűzet és egér is várható, amik kimondottan ehhez az eszközhöz készül.

A RealSense-szel úgy fogjuk kezelni a PC-t, mint Tom Cruise a Különvéleményben Forrás: Intel

A HoloLensre kiterjesztett valóság sisakkal való kompatibilitásról a gépbe szerelt RealSense kamera gondoskosik, ami képes lesz beszkennelni 3D-s objektumokat, így teljesen valósághű képet tud majd megjeleníteni.

Emelett pedig az irányítást is segíti, hiszen így a Különvélemény c. filmben látottakhoz hasonlóan a kézzel kalimpálva tudunk vezérelni.

HoloLens és Xbox

Egyelőre nincs arról szó, hogy a Microsoft szemüvegének következő generációja leleplezésre kerülne, mindenesetre a korábbi modellt a cég újabb szolgáltatásokkal gazdagíthatja. A funkciók mellett az ökoszisztémát emelhetik magasabb szintre, elég lesz csak egy Windows 10 PC-hez csatlakoztatni a szerkezetet, és máris adott lesz a 3D-s élmény.

Valljuk be, egész korrekt dolog lesz majd kiterjesztett valóságban szemlélni az operációs rendszert.

A Windows 10 és a kiterjesztett valóság összehangját a Microsoft várhatóan többféleképpen demonstrálja majd, sőt, a cég a szövetséges gyártóknak is segíthet abban, hogy minél több kompatibilis eszköz kerüljön piacra.

Ablak a nagyvilágra...vajon mivel készül még a Microsoft? Forrás: Microsoft

A Microsoft az Xboxot is ismét előkaphatja, révén a cross-platform rendszert folyamatosan erősítik a konzolos és a PC-s világ között. A Windows 10 megérkezése óta az univerzalitást hangsúlyozzák talán a legerősebben.

Új Paint!

A Microsoft egy új Paint alkalmazással is meglepheti a nagyérdeműt, erről már szivárogtak ki képek. Az applikációt áthatja majd a Windows 10 világa, más lesz a felület, előtérbe kerül az érintőceruza támogatása - ahogy a Windows 10 évfordulós frissítésénél is erre fókuszáltak -, valamint a 3D-s tárgyak rajzolása.

Ilyen lesz majd az új Paint alkalmazás? Forrás: The Verge

A Paint mellett a Skype és a PowerPoint is átalakulhat egy kicsit, a Microsoft ezzel egy teljes rendszert kíván létrehozni, egy egységes felületet, ami 3D-s élményt garantál.

A Microsoft okosotthona

Egyre nagyobb hangsúlyt kap mostanság a dolgok internete (Internet of Things), azaz a hálózatra kötött, egymással kommunikáló eszközök rengetege. A sok okosgéphez pedig kell egy központi irányító egység.

A Google a Home-mal, az Amazon az Echóval tette meg a szükséges lépést,

a Microsoft sem szeretne kimaradni az okosotthonos buliból.

A Windows Central értesülései szerint a redmondiak saját kütyüvel készülnek, melynek lelke Cortana, a cég virtuális asszisztense lenne.

Újabb ellenfelet kaphat a Google Home Forrás: Google

A Microsoft ezzel nagy fába vágná a fejszéjét, hiszen a két nagy konkurencia már egész komoly előnyt kovácsolt magának, ahogy az Apple is hamarosan piacra dobhatja saját megoldását - bár kétséges, hogy ezt éppen egy nappal a redmondiak bejelentése után tennék meg.

Nem lesz sem új óra, mobil vagy tablet

Akik viszont arra számítanak, hogy érkezik a Microsoft Band 3, sajnos szomorúan kell tudomásul venniük, hogy erre még a legpozitívabb pletykagyárosok is csak egészen minimális téttel mernének fogadni.

A csalódottsága a telefon iránt epekedőknek sem lesz kisebb: már ha léteznek még Windows Phone fanatikusok.

A végére pedig a Surface Pro 4 és a Surface Book eszközök maradtak, amik jó esetben is csak egy kisebb hardveres vérfrissítésen eshetnek át, utódot viszont inkább csak valamikor jövő év elején kaphatnak.

Persze az eseményen még érhetnek mindenkit meglepetések, de egybehangzó jelentések szerint a fentiek szinte biztosra vehetők.