Igazi csodatelefont mutatott be a Xiaomi

xiaomi mi mix okostelefon mobil
Vágólapra másolva!
Ha létezik jövőbe mutató eszköz, akkor a Xiaomi újdonsága az lehet. A Mi Mix előlapjának több mint 90 százalékát a kijelző teszi ki, fantasztikusan néz ki, mindemellett pedig igazi csúcsragadozónak ígérkezik hardveres téren is. 
Vágólapra másolva!

Két új okostelefonnal is meglepte a mobilrajongókat ma a Xiaomi, bemutatta a Mi Note és Mi Mix készülékeket. Ugyan már az először villantott 5,7 hüvelykes, szélek felé lehajló kijelzővel érkező Mi Note 2 is meglepő volt, a Mi Mixre még jobban felszökik az ember szemöldöke.

A 6,4 hüvelykes 1080 x 2040 pixel felbontású (17:9-es képarány) panel ugyanis a phablet

előlapjának 91,3 százalékát foglalja el.

Ez egy nagyon mellbevágó szám, elég csak összehasonlítani az iPhone 7 Plusszal, ahol ugyanez az érték mindössze 67,7 százalék.

Persze a Sharp már mutatott be hasonló mobilt (Sharp Aquos Christal X), ám az csak Japánban kapható, míg a Xiaomi modellje valószínűleg a világ számos pontjára eljut majd.

Xiaomi Mi Mix Forrás: Xiaomi

A Mi Mix jobb és bal oldalán, valamint a tetején sincs keret, végigér rajta a megjelenítő. Alul van egy kis káva, a vezérlőgombok pedig a képernyő alján helyezkednek el. Felvetődik a kérdés, hogy hová lett a beszélgetési hangszóró és a különféle szenzorok? Nos, az angolul cantilever piezoelectric ceramic acoustic technológiát alkalmazták, ami lényegében azt jelenti, hogy az

üveg rezgései képezik a hangot, a közelségérzékelő ultrahangos megoldáson alapul.

Nem ismeretlen, de még mindig elképesztően érdekes megoldás.

Xiaomi Mi Mix Forrás: Xiaomi

A brutális kijelző mögött igazi gépszörny lakozik, hiszen egy 2,35 gigahertzes, négymagos processzorral ellátott Snapdragon 821 lapka dolgozik belül, amihez 4 gigabájtnyi rendszermemória és 128 gigabájtos tárolóegység tartozik.

Akinek ez nem lenne elég, választhatja a 6 gigabájt memória/256 gigabájtos tárhely változatot is. Az ujjlenyomat-olvasó hátul kapott helyet, míg az extrásabb variánsnál a biometrikus szenzort és a kamerát is 18 karátos arannyal vonták körbe.

Az 1500 fokon készített kerámiaréteg láttán valószínűleg még jobban leesik az ember álla, ilyen anyaggal vonták be a hátlapot és a keretet is, rendkívül ellenálló, ráadásul minőségi és gyönyörű is.

A hátlapra odafért még egy 16 megapixeles, f/2.0-s rekeszértékű kamera, ami prediktív autofókuszt kapott, 4K-ban tud felvenni videókat. Adott a dual SIM képesség, az USB Type-C csatlakozó, a GPS, a Bluetooth, a WiFi, valamint a 4G/LTE is, bár sajnos a B20-as sávot nem támogatja a phablet.

Xiaomi Mi Mix Forrás: Xiaomi

Az energiaellátás a 4400 milliamperóra kapacitású akkumulátor feladata, amit villámgyorsan fel lehet tölteni a QuickCharge 3.0-nak köszönhetően.

Mindezek ellenére pénztárcabarátnak tűnik a Mi Mix ára: a 4 gigabájt memória-128 gigabájt tárhelyes modell 3500 jüanba (körülbelül 146 ezer forint), míg a 6 gigabájt-256 gigabájtos variáns 4000 jüanba (167 ezer forint) kerül.