Fizet a Microsoft, ha a Macbookot Surface Bookra váltjuk

2016.10.27. 13:12

Egy nappal az új gépeinek bemutatója után a Microsoft csereprogramot hirdetett: fizet 650 dollárt, azaz 185 ezer forintot ha a Macbookot Surface termékekre cserélik a felhasználók.

A Microsoft szerdán megtartotta őszi bemutatóját Device Day néven. Érkezett egy redmondi iMac Surface Studio néven, és a tavaly bemutatott Surface Book is megújult belsőleg. Ugyanabba a vékony házba passzíroztak erősebb vasat, hogy jobb teljesítmény és üzemidőt nyújtson.

Az ígéretek szerint 30 százalékkal tovább bírja, azaz akár 16 órát is működik a Surface Book i7 egyetlen töltéssel.

Az új Surface Book i7 az Egyesült Államokban már előrendlehető: 2399-3299 dollár közötti áron, ez átszámíva 680-935 ezer forintot jelent. Lévén az elődöt sem hozták be Magyarországra, kérdés, ez bekerül-e a hazai kínálatba.

Meg sem várták az Apple rendezvényét

Az Apple egy nappal utánuk, csütörtök délután újítja meg Macbook palettáját. A Microsoft azonban meg sem várta a bejelentést: csereprogramot hirdettek Amerikában. A redmondiak 650 dollárt, azaz 185 ezer forintot fizetnek a felhasználóknak, akik Macbook Pro vagy Macbook Air laptopjukat Surface Bookra vagy Surface Próra cserélik a webshopban vagy a Microsoft Store üzletekben.

Csereprogramot hirdettekForrás: Microsoft Store

A Microsoft szerint a gépeknek van egy hatalmas előnye az Apple készülékeivel szemben, ez pedig az érintőkijelző. Az Apple azt vallja, nincs értelme érintésérzékennyé tenné a laptopokat, a redmondiak azonban minden 2-in-1 hibrid gépbe, laptopba, all-in-one PC-be érintőkijelzőt tesznek.

"Bárki, aki csalódott, hogy nem tudja érintéssel is vezérelni a Macbookot, átválthat microsoftos laptopra" - közölte Brian Hall, a cég marketingért felelős alelnöke.

Mit kell róluk tudni: