A DIGI után a Telekom is 1000 Mbits sebességű internetszolgáltatást indít, egyéni és üzleti előfizetők számára egyaránt.

A Telekom országszerte elérhetővé teszi az 1000 Mbit/s gyorsaságú vezetékes netet azokon a területeken, ahol az optikai hálózat már kiépítésre került. Az optikai hálózaton nyújtott 1 gigás internetet a Telekom a teljes kis- és középvállalkozásoknak kínált portfóliójában is biztosítja, így a Magenta 1 Businessben is. 

Az 1000 Mbit/s sebességű netre mind új előfizetők, mind valamely NetMánia csomagot már most is használó, mind Magenta 1-gyel rendelkező ügyfelek válthatnak. Az eddigi leggyorsabb csomag a NetMánia XXL volt, 120 megabites.

Az eddigi leggyorsabb netet kínáló csomagForrás: Origo

A NetMánia 1000 díjcsomag esetében a kínált letöltési sebesség 1000 Mbit/s, a kínált feltöltési sebesség 200 Mbit/s. A garantált letöltési sebesség 300 Mbit/s, a garantált feltöltési sebesség 50 Mbit/s.

A csomagot megrendelő ügyfelünk részére egy AC-szabványú wifi-routert is szállít a cég, amellyel az eddig megszokotthoz képest lényegesen nagyobb, akár 250-300 Mbps vezeték nélküli sebesség is elérhető.