Megjelent az első térfelismerő csodatelefon

lenovo phab pro
Vágólapra másolva!
Elkezdődött a nyáron bemutatott Lenovo Phab 2 Pro értékesítése, ez az első olyan fogyasztóknak szánt mobil, ami támogatja a Google Project Tango nevű platformját. Ez a térlátás képességével vértezi fel a telefont. Első körben 35 kiterjesztettvalóság-alkalmazás érhető el rá.
Vágólapra másolva!

A Lenovo Phab 2 Pro készülékében debütál először a Google 3D-s térképezést és kiterjesztett valóságot ötvöző technológiája, a Project Tango. A készüléket még júniusban jelentette be a cég, most pedig ígéretéhez híven meg is vásárolható. A Lenovo által gyártott mobil az első olyan fogyasztói eszköz,

amivel a technológia eljut a végfelhasználókhoz is.

A mobilt a Lenovo oldalán lehet megrendelni 499 dolláros (körülbelül 140 ezer forint) kezdőáron. Egyelőre még 35 app érhető el a Tango támogatásával, melyeket a Tango appon belül, vagy a Google Play áruházból lehet letölteni. Ezek nagy része jelenleg játékszoftver, vagy más szórakoztató applikáció.

A Phab2 Pro készülék Forrás: Lenovo

A számos érzékelő és kamera mellett belül is erős hardvereket kapott: kimondottan a Tangóhoz optimalizált Qualcomm Snapdragon 652 processzor dolgozik benne, más téren egy átlagos prémiumkategóriás telefonra hajaz. Az akkumulátor 4050 milliamperórás.

Mit tud a Lenovo Phab 2 Pro?

Kijelző: 6,4 colos, QHD felbontás
Processzor: Qualcomm Snapdragon 652
Memória: 4 gigabájt
Tárhely: 64 gigabájt, 128 gigabájtig bővíthető microSD-vel
Hang: Doly Audio Capture 5.1,
Hátlapi kamera: 16 megapixeles
Előlapi kamera: 8 megapixel
Akkumulátor: 4050 milliamperóra, gyorstöltési technológia
Színek: Champagne Gold, Gunmetal Grey
Ár: 499 dollár

A Google Tango platformot még 2014-ben jelentette be a keresőóriás. Különlegessége, hogy a telefon képes felismerni a körülötte lévő objektumokat, és ezt különféle kiterjesztett valóság-alkalmazásokban tudja hasznosítani.

A Tango adja a telefonnak a szoftvert és a szenzorokat, amelyek érzékelik és feltérképezik az eszköz környezetét. Az érzékelők

másodpercenként több mint 250 ezer mérést végeznek.

A kiterjesztett valóság appok nem csak szórakoztatásra lesznek jók, de tanulásra is: a diákok például élethű virtuális dinoszauruszokat varázsolhatnak az osztályterembe, az AR adatrétegek teszik látványosabbá és szemléletesebbé a tananyagot.

Akkora dobás lesz, mint a GPS

Jeff Meredith, a Lenovo Android és a Chrome Computing üzletág elnöke és vezérigazgatója szerint a Tango olyan meghatározó technológia lesz a jövőben, mint a GPS. Ehhez azonban megfizethető árú eszközök kellenek, amelyek nem csupán csúcskategóriájú telefonok - olvasható a Lenovo közleményében.