Közel hárommillió mosógépet hív vissza a Samsung biztonsági okokból. Mosás közben a gépek felső része kilövődhet, megsérülhetnek a közelben tartózkodók. Eddig kilenc ilyen esetet jelentettek a gyártónak.

A Samsung Electronics nemrég állította le világszerte Galaxy Note 7 okostelefonjának forgalmazását és gyártását, mert azok több esetben is kigyulladtak. A dél-koreai gyártó most 2,8 millió felül töltős mosógépet hív vissza az Egyesült Államokban biztonsági okok miatt.

A mosógépek felső része ugyanis váratlanul, nagy erővel kilövődhet a gép vázáról mosás közben, ez pedig veszélyt jelenthet a közelben tartózkodó emberekre – közölte az amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság (CPSC).

A cég eddig közel 700 bejelentést kapott arról, hogy a panel levált, és kilenc olyan esetet is jelentettek, amikor a mosógép fájdalmas sérüléseket okozott. Volt, akinek a szétpattanó panel eltörte az állát vagy a vállát. 

Az elöl töltős gépeket nem érinti a problémaForrás: AFP/John Macdougall

A probléma 34 különböző olyan felül töltős modellt érint, amelyeket 2011. március és 2016. november közt gyártottak. A Samsung Electronics Magyarország hivatalos közleményben reagált:

"A Samsung Electronics Magyarországnak tudomása van arról az önkéntes visszahívásról szóló bejelentésről, amelyet bizonyos felül töltős, Észak-Amerikában eladott mosógépek problémájával kapcsolatban adtak ki. Megerősítjük, hogy ez a probléma az Észak-Amerikán kívül értékesített felül töltős mosógépeket nem érinti."