Itt az okosszemüveg, amivel már beszélgethet is

Oakley, Radar Pace, okosszemüveg
LAS VEGAS, NV - JANUARY 05: Three-time Ironman Triathlon world champion Craig Alexander puts on Oakley's Radar Pace interactive sunglasses that audibly coach a user while training during a keynote address by Intel Corp. CEO Brian Krzanich at CES 2016 at The Venetian Las Vegas on January 5, 2015 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs from January 6-9 and is expected to feature 3,600 exhibitors showing off their latest products and services to more than 150,000 attendees. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A sportszemüvegeiről ismert Oakley az Intel együttműködésével dolgozta ki legújabb, párbeszédre képes okosszemüvegét, ami egy személyi edzőhöz hasonlóan az aktuális teljesítmény alapján edzés közben is képes módosítani az edzéstervet, sőt akár a hangunkkal is kommunikálhatunk vele futás, kerékpározás vagy bármilyen más sport közben.
Vágólapra másolva!

A Radar Pace névre keresztelt okosszemüveg egy valós idejű, hang alapú tréning rendszer, ami azt az érzést kelti, mintha az aktuális teljesítményünket egy virtuális személyi edző követné.

A beépített mikrofon és fülhallgatók segítségével folyamatos kommunikációban lehetünk az eszközzel, amely képes megválaszolni a kérdéseinket, analizálni teljesítményünket, és ez alapján személyre szabott edzéstervet készíteni.

A Radar Pace beépített fülhallgatókkal rendelkezik, amelyek ergonomikusan állíthatóak, és microUSB-n keresztül csatlakoznak a szárakhoz Forrás: Oakley

A hagyományos tréner eszközökhöz képest a Radar Pace a megszokott egyirányú kommunikációval szemben a párbeszédre épül, és az edzés ideje alatt nemcsak elemzi, és kérés esetén közli aktuális teljesítményünket (tempó, megtett táv stb.), hanem képes valós időben módosítani edzéstervünket.

Fáradtság esetén felajánlja, hogy a kitűzött cél elérése előtt vessünk véget a sportolásnak, viszont kimagaslóan jó teljesítményt érzékelve

akár arra is buzdíthat, hogy a tervezettnél több időt töltsünk futással vagy akár kerékpározással.

A szemüveg kivitelezése az Oakleytól megszokott kiemelt minőséget képviseli, így a szárakra és orrpapucsokra a márka szabadalma alatt álló Unobtanium gumi került, amely izzadás hatására erősebb tapadást eredményez.

A beépített mikrofonoknak köszönhetően beszélhetünk a szemüveghez, és a száron található érintőpanellel vezérelhetjük az eszközzel összekapcsolt okostelefonunkat is Forrás: Oakley

A kiváló látásélményt a cserélhető PRIZM lencsék garantálják, és a kezdő csomagban alapból találhatunk egy nappali és esti használathoz tervezett változatot. Az Oakley okosszemüvege ráadásul cseppálló, így

akkor sem kell aggódnunk miatta, ha sportolás közben a nyakunkba szakad egy zivatar.

Az okosszemüveg öt különböző nyelven ért, így angolul, franciául, németül, spanyolul és olaszul is megválaszolja kérdéseinket. A készülék Android és Apple telefonokkal egyaránt használható, és a szemüveg szárán található érintőpanelt használva akár Sirit és a Google Now-ot is aktiválhatjuk sportolás közben.

A virtuális személyi edzőnk instrukciói mellett természetesen zenét is hallgathatunk használat közben, valamint igény szerint hívásokat is le tudunk bonyolítani az eszköz segítségével.

A szemüveg lencséje cserélhető, és az alapcsomagban rögtön találunk egy nappali és esti sporthoz tervezett változatot Forrás: Oakley / Elisabetta Mares

Az eszköz beépített akkumulátorral rendelkezik, USB-ről tölthető, a szárán egy apló LED tájékoztat a töltöttség állapotáról, és a szemüveg egyhuzamban hat óránál is tovább használható.

A Radar Pace-hez különálló alkalmazás készült, amelyben testre szabhatjuk szemüvegünket, tárolhatjuk a korábbi edzések adatait, és edzéstervek között is válogathatunk. Az applikáció Android és IOS operációs rendszerekre is elérhető.